Mlad krompir v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Krompir v pečici je zelo okusna priloga. Ko pa spomladi lahko kupimo (ali še bolje, pridelamo sami) mlad krompir, pa je le ta, pečen v pečici, še boljši. Krompirjev poznamo več sort in okusni so prav vsi, kljub temu pa je po mojem mnenju najboljša izbira kifeljčar.mlad-krompir-v-pecici

Pripomočki za pripravo mladega krompirja v pečici:

  • pekač
  • peki papir
  • nož
  • posoda
  • cedilo
  • stiskalec za česen

Sestavine za pripravo mladega krompirja v pečici (za 3-4 osebe):

  • 1 kg mladega krompirja
  • žlička soli
  • 5 strokov česna
  • 3 žlice olja (lahko tudi več ali manj)

Postopek priprave mladega krompirja v pečici:

Krompir dobro umijemo, pri tem si lahko pomagamo z gobico. Manjše krompirje pustimo cele, večje pa narežemo na manjše kose. Krompir še enkrat dobro umijemo, nato pa dobro odcedimo. mlad-krompir-v-pecici-1 Olupimo česen in ga s stiskalcem stisnemo na krompir, dodamo še sol in olje ter dobro premešamo. Pustimo približno pol ure, da se krompir prepoji z okusi. mlad-krompir-v-pecici-2 Medtem ogrejemo pečico na 180°C. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj pretresemo krompir. mlad-krompir-v-pecici-3 Pečemo približno 30 minut na 180°C, nato pa še 10-15 minut na 200°C na ventilacijskem načinu, da se krompir lepo zapeče. Krompir ponudimo kot prilogo različnim jedem.  Po želji lahko zraven krompirja, v enaki marinadi pečemo tudi meso. mlad-krompir-v-pecici-4

Pa dober tek.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dunja

Po izobrazbi sem Inženirka živilstva in prehrane. Trenutno sem brezposelna, zato svoj čas namenjam sinoma, ustvarjanju v kuhinji in šivanju. Najraje pečem slaščice, predvsem rada pa se posvetim tortam.

Dodaj odgovor