Mini gamberi po sredozemsko
Vsakdo si želi uživati na morju, sončiti na plaži in okušati fino morsko hrano. No, sedaj si lahko odlične gambere po sredozemsko naredite kar sami doma.
Priprava je enostavna in odlične gambere po sredozemsko boste okušali že po le 30 minut kuhanja.
Mini gamberi po sredozemsko – pripomočki:
- ena večja kozica
- ena manjša kozica
- kuhalnica
- štedilnik
Mini gamberi po sredozemsko – sestavine:
(za 2 osebi):
- 300 g gamberov (možen nakup v bolje založenih trgovinah)
- 3 večji česni
- par vejic peteršilja
- 70 ml pasiranih pelatov
- 250 ml sladke smetane
- 1 dl belega vina
- 300 g špagetov / širokih rezancev / njokov
Mini gamberi po sredozemsko – postopek:
Olupite in na drobno nasekljajte 3 česne, ter jih položite v manjšo kozico, kamor ste pred tem vlili kanček olja. Gambere malenkost odmrznite (v kolikor boste uporabili zamrznjene), ter jih popraženem česnu dodajte v kozico.
Če so gamberi zamrznjeni jih moramo dušiti toliko časa, dokler večina vode ne izpari. Nato dodamo sesekljan peteršilj ter vse skupaj zalijemo z belim vinom.
Ponovno nekaj časa pokuhavamo (cca. 5minut), da izpari ves alkohol iz vina. Počasi pripravimo večji kozico z vodo ter damo kuhati špagete.
Omaki sedaj dodamo pasirane pelate. Na koncu vse skupaj zalijemo s sladko smetano ter malenkost posolimo (ne preveč, saj so gamberi že sami po sebi dovolj slani).
Omako z gamberi kuhamo še nekaj minutk, da se smetana lepo prekuha. Nato zložimo na krožnik ter okrasimo z vejicami peteršilja in naribanim parmezanom.
Dober tek oziroma buon appetito!