Mini bezgove palačinke
V času sezone bezga so super ideja za zajtrk, kosilo ali večerjo, mini bezgove palačinke. So hitro pripravljen, zelo aromatičen obrok – postrežemo pa jih lahko z medom, raznimi marmeladami, džemi. Ali pa jemo tudi same, brez vseh dodatkov, saj ima že sam bezeg res božanski okus.
Pripomočki za mini bezgove palačinke:
- električni mešalnik
Sestavine za palačinke:
Za 3 osebe:
- 2 jajci
- 250 ml vode (ali del tega radenske)
- 200 ml mleka
- 1/2 žličke soli
- ščepec sladkorja
- 250 g moke
- olje za peko
- bezgovo cvetje (količina po želji)
- 100 g skute (opcijsko)
Postopek za palačinke:
Vse sestavine za mini bezgove palačinke si pripravino na sobno temperaturo. Bezeg, če želimo, na hitro speremo pod tekočo vodo. Bezgovih cvetov nikakor ne namakamo v vodi.
V posodo damo vse sestavine razen bezga, skute in moke ter zmešamo z električnim mešalnikom na najnižji stopnji.
Nato začnemo postopno dodajati moko.
Ko dobimo srednje gosto maso, lahko po želji dodamo skuto. Nam zelo paše v te mini palačinke – ter še to čisto na hitro zmiksamo.
Če skute ne dodajamo, prenehamo z miksanjem in v maso ročno vmešamo vezgove cvetove.
Količina le teh je čisto odvisna od našega okusa.
Ponev rahlo namažemo z oljem ter z zajemalko ali večjo žlico polagamo maso vanjo.
Pečemo jih po 2 do 3 minute na vsaki strani oziroma odvisno od debelosti palačinke in kako močno zapečene imamo radi.
Mini bezgove palačinke lahko uživamo same, po želji pa jih lahko postrežemo z medom, raznimi marmeladami in džemi. V vsakem primeru bodo super zajtrk, kosilo ali večerja.
Dober tek 🙂