Mehki srčki v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Srčki v omaki so pri nas malo manj priljubljena tradicionalna jed, kljub temu, da so zelo okusni. Srce pri živalih štejemo med rdečo drobovino. Sestavljeno je iz mišic. Svinjski srčki so mehki ter sočni, le kuhajo se nekoliko dlje.

Mehki srčki v omaki

Mehki srčki v omaki – pripomočki:

  • mikser
  • deska za rezanje
  • nož
  • večji lonec
  • kuhalnica
  • krožnik
  • žlica
  • žlička

Mehki srčki v omaki – sestavine:

Za približno 4 osebe

  • 2 svinjska srčka
  • 2 večji čebuli
  • 1 dl pasiranega paradižnika
  • žlička paradižnikove mezge
  • žlica rdeče paprike v prahu
  • 2 žlički suhe mešanice začimb
  • sol
  • žlica mletega česna
  • žlička kumine
  • žlička sladkorja (po želji)
  • olivno olje (ali drugo rastlinsko olje)
  • 2 žlici moke

Mehki srčki v omaki – priprava:

Srčka skuhamo do polovice, to je približno 1h. Vode ni potrebno soliti, jo pa prihranimo za pozneje. Narežemo ju na tanke trakove.

Srčki v omaki 1

Segrejemo olivno olje v večjem loncu. Dodamo čebulo, ki jo popražimo, da rahlo porumeni.

Srčki v omaki 2

Nato dodamo narezana srčka in ju še za minuto ali dve prepražimo. Nekajkrat zmešamo, da se ne prismodi.

Srčki v omaki 3

Zalijemo z vodo, ki smo jo prihranili od prej. Srčka kuhamo še približno 1h oziroma dokler se ne skuhajo in zmehčajo.

Srčki v omaki 4

Dodamo vse začimbe razen moke. Na koncu še zgostimo omako z moko, ki jo zmešamo z malo mrzle vode. Kuhajmo še par minut, vmes pa večkrat premešamo, da se omaka ne prismodi.

Srčki v omaki 5

Srčke v omaki lahko postrežemo skupaj s pire krompirjem, kruhovimi cmoki ali kruhovo rulado.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor