Mehki goveji zrezki v gobovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem kako na hitro zdušiti goveje zrezke ter zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu …

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-7

Mehki zrezki v gobovi omaki – pripomočki:

  • deska in nož
  • kladivo za meso
  • krožnik
  • ekonom lonec
  • kuhalnica
  • štedilnik

Mehki zrezki v gobovi omaki – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 4 goveji zrezki
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici moke
  • 250 g svežih šampinjonov
  • žlička jušne osnove
  • česen v prahu
  • majaron
  • sol in poper
  • 2, 5 dl vode

Mehki zrezki v gobovi omaki – postopek:

Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo, ter ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj 1 uro pred kuhanjem. Gobice očistimo ter jih narežemo na ploščice.

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-1

V ekonom loncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje ter popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-2

V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko ter zalijemo z pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-4

Zrezke vrnemo nazaj v lonec ter prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-5

Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonom loncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, dve žlici moke zmešamo z vodo v kateri so se kuhali zrezki ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bi čutilo.

Mehki-goveji-zrezki-v-gobovi-omaki-6

Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu! Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek …

Ocena:
Skupaj: 75 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor