Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko
Print Friendly, PDF & Email

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko so božansko okusna jed, katere priprava ni komplicirana, a za njo potrebujemo kar nekaj časa. Lahko pa si prav tako pomagamo z ekonom loncem, če želimo.
Omaka je narejena na osnovi čebule in rdeče sveže paprike, z malim dodatkom paradižnika – ki še poudari okus govejega mesa.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko
Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Pripomočki za mehke goveje zrezke:

  • palični mešalnik

Sestavine za mehke goveje zrezke:

Za 2 osebi:

  • 4 goveji zrezki
  • 3 čebule
  • 2 rdeči papriki
  • 4 stroki česna
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 700 ml vode ali jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja

Postopek za mehke goveje zrezke s čebulo in papriko:

Najprej si pripravimo vse sestavine. Papriko in čebulo očistimo, operemo. Zrezke osušimo in potolčemo – ter začinimo s poprom in soljo.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Na olju in višji temperaturi zrezke najprej na hitro popečemo na obeh straneh.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Nato zraven dodamo na drobno narezano čebulo, česen in papriko ter pražimo še par minut.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Zalijemo z 2 dl vode ali jušne osnove ter vse skupaj dušimo približno 30 minut, da se čebula, česen in paprika delno razpustijo.
Nato zalijemo še s preostalo vodo ali jušno osnovo, dodamo lovorjev list in zrezke kuhamo še približno 1 uro.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko so sedaj že skoraj gotovi. Iz jedi poberemo lovorjev list in ga zavržemo, meso damo na krožnik, omako pa s paličnim mešalnikom zmiksamo.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Meso vrnemo zazaj v svilnato gladko omako, dodamo paradižnikov koncentrat, jed poskusimo ter po potrebi še solimo ali popramo.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Pokuhamo še za 10 do 15 minut in božansko dobra jed je na mizi. Lahko se servira z veliko različnini prilogami, saj se okus omake dopolnjuje tako s krompirjem, rižem, testeninami, kvinojo, bulgurjem – lahko pa tudi samo s kakšno soparjeno ali popečeno zelenjavo.

Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko
Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor