Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko
Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko so božansko okusna jed, katere priprava ni komplicirana, a za njo potrebujemo kar nekaj časa. Lahko pa si prav tako pomagamo z ekonom loncem, če želimo.
Omaka je narejena na osnovi čebule in rdeče sveže paprike, z malim dodatkom paradižnika – ki še poudari okus govejega mesa.
Pripomočki za mehke goveje zrezke:
- palični mešalnik
Sestavine za mehke goveje zrezke:
Za 2 osebi:
- 4 goveji zrezki
- 3 čebule
- 2 rdeči papriki
- 4 stroki česna
- 2 lovorjeva lista
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 700 ml vode ali jušne osnove
- sol
- poper
- 2 žlici olja
Postopek za mehke goveje zrezke s čebulo in papriko:
Najprej si pripravimo vse sestavine. Papriko in čebulo očistimo, operemo. Zrezke osušimo in potolčemo – ter začinimo s poprom in soljo.
Na olju in višji temperaturi zrezke najprej na hitro popečemo na obeh straneh.
Nato zraven dodamo na drobno narezano čebulo, česen in papriko ter pražimo še par minut.
Zalijemo z 2 dl vode ali jušne osnove ter vse skupaj dušimo približno 30 minut, da se čebula, česen in paprika delno razpustijo.
Nato zalijemo še s preostalo vodo ali jušno osnovo, dodamo lovorjev list in zrezke kuhamo še približno 1 uro.
Mehki goveji zrezki s čebulo in papriko so sedaj že skoraj gotovi. Iz jedi poberemo lovorjev list in ga zavržemo, meso damo na krožnik, omako pa s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Meso vrnemo zazaj v svilnato gladko omako, dodamo paradižnikov koncentrat, jed poskusimo ter po potrebi še solimo ali popramo.
Pokuhamo še za 10 do 15 minut in božansko dobra jed je na mizi. Lahko se servira z veliko različnini prilogami, saj se okus omake dopolnjuje tako s krompirjem, rižem, testeninami, kvinojo, bulgurjem – lahko pa tudi samo s kakšno soparjeno ali popečeno zelenjavo.
Dober tek 🙂