Mehka in sočna telečja jetra v gobovi omaki
Telečja jetra nimajo tako zelo intenzivnega okusa kot denimo svinjska, pripravljena v gobovi omaki pa teknejo tudi tistim, ki sicer niso ravno njihovi ljubitelji. So mehka, sočna in se kar topijo v ustih. Postrežemo jih lahko s štruklji, njoki ali testeninami, zelo okusna so pa tudi sama, zgolj s kruhom.
Sočna telečja jetra v gobovi omaki – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Sočna telečja jetra v gobovi omaki – sestavine
Za 2 osebi:
- približno 300 g telečjih jeter (3 zrezki)
- 1 čebula
- 25 g masla
- 150 ml belega vina
- 2 žlici olja
- 3 stroki česna
- jušna žlica gladke bele moke
- jušna žlica balzamičnega kisa
- nekaj listov svežega peteršilja
- sol, poper
- dve čajni žlički mlete rdeče sladke paprike
- 1 dl mleka
- 200 g šampinjonov
- voda za zalivanje (po potrebi)
- 200 ml smetane za kuhanje
- po želji še žlica kisle smetane