Makaronovo meso s paradižnikom
Makaronovo meso je stara in priljubljena jed v naši kuhinji. Preprost obrok, ki nasiti. Je hitro pripravljen in vsi ga obožujemo. Receptov je kar veliko, jaz vam bom predstavila na svoj način priprave, pri katerem uporabim svoje najljubše začimbe.
Makaronovo meso s paradižnikom – pripomočki:
- večja ponev za pečenje ali vok
- lonec za kuhanje
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- žlička
- žlica
- cedilnik
Makaronovo meso s paradižnikom – sestavine:
Za 4 – 5 oseb
- 2 manjši čebuli
- 250 g svinjskega mesa (lahko tudi piščančjega)
- 500 g testenin – makaronov
- 2 večja paradižnika
- žlica paradižnikove mezge
- 2 žlici olivnega olja (ali drugo rastlinsko olje)
- žlička kumine
- žlička mletega česna (ali 2 stroka drobno narezanega svežega)
- žlica peteršilja (še bolje, če imate svežega)
- ščepec majarona
- ščepec rožmarina
- žlička bazilike
- 2 žlički mešanice začimb
- sol
- voda za zalivanje
Makaronovo meso s paradižnikom – priprava:
Najprej zmiksamo čebulo, ki jo prepražimo na dobro segretemu olivnemu olju. Prepražimo samo toliko, da rahlo porumeni.
Dodamo meso, ki smo ga narezali na manjše koščke in prepražimo še tega.
Medtem, ko se meso praži, olupimo paradižnik in ga narežemo na manjše koščke, ki jih dodamo mesu. Malo zalijemo in meso pečemo približno 40 minut oziroma dokler se ne zmehča. Manjši kot so kosi mesa, prej bodo pečeni. Vmes omako po potrebi malo zalijemo. Medtem, ko se meso peče, skuhamo makarone po navodilih iz embalaže.
Dodamo še preostale začimbe in pustimo še par minut na srednjem ognju, da se še malo peče. Po potrebi zalijemo z malo vode.
Makarone odcedimo, splahnemo pod vročo tekočo vodo in jih dodamo k omaki. Vse dobro premešamo, da se makaroni povežejo skupaj z omako.
Postrežemo kot samostojen obrok s skledo sezonske solate.
Dober tek!