Makaronovo meso s paradižnikom
Print Friendly, PDF & Email

Makaronovo meso je stara in priljubljena jed v naši kuhinji. Preprost obrok, ki nasiti. Je hitro pripravljen in vsi ga obožujemo. Receptov je kar veliko, jaz vam bom predstavila na svoj način priprave, pri katerem uporabim svoje najljubše začimbe.

Makaronovo meso s paradižnikom

Makaronovo meso s paradižnikom – pripomočki:

  • večja ponev za pečenje ali vok
  • lonec za kuhanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • žlička
  • žlica
  • cedilnik

Makaronovo meso s paradižnikom – sestavine:

Za 4 – 5 oseb

  • 2 manjši čebuli
  • 250 g svinjskega mesa (lahko tudi piščančjega)
  • 500 g testenin – makaronov
  • 2 večja paradižnika
  • žlica paradižnikove mezge
  • 2 žlici olivnega olja (ali drugo rastlinsko olje)
  • žlička kumine
  • žlička mletega česna (ali 2 stroka drobno narezanega svežega)
  • žlica peteršilja (še bolje, če imate svežega)
  • ščepec majarona
  • ščepec rožmarina
  • žlička bazilike
  • 2 žlički mešanice začimb
  • sol
  • voda za zalivanje

Makaronovo meso s paradižnikom – priprava:

Najprej zmiksamo čebulo, ki jo prepražimo na dobro segretemu olivnemu olju. Prepražimo samo toliko, da rahlo porumeni.

Makaronovo meso 1

Dodamo meso, ki smo ga narezali na manjše koščke in prepražimo še tega.

Makaronovo meso 2

Medtem, ko se meso praži, olupimo paradižnik in ga narežemo na manjše koščke, ki jih dodamo mesu. Malo zalijemo in meso pečemo približno 40 minut oziroma dokler se ne zmehča. Manjši kot so kosi mesa, prej bodo pečeni. Vmes omako po potrebi malo zalijemo. Medtem, ko se meso peče, skuhamo makarone po navodilih iz embalaže.

Makaronovo meso 3

Dodamo še preostale začimbe in pustimo še par minut na srednjem ognju, da se še malo peče. Po potrebi zalijemo z malo vode.

Makaronovo meso 4

Makarone odcedimo, splahnemo pod vročo tekočo vodo in jih dodamo k omaki. Vse dobro premešamo, da se makaroni povežejo skupaj z omako.

Makaronovo meso 5

Postrežemo kot samostojen obrok s skledo sezonske solate.

Nasvet
Paradižnik se lažje olupi, če ga damo za minuto v vrelo vodo. V primeru, da ste se odločili za piščančje meso, ga ni potrebno peči toliko časa kot svinjskega, saj je prej pripravljen.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor