Makaronovo meso – makaronflajš – iz piščančjega mesa
Print Friendly, PDF & Email

Makaronovo meso – makaronflajš – iz piščančjega mesa mi je zelo všeč, ker je pripravljen zelo hitro. Piščančjega mesa namreč ni potrebno dolgo pražiti. Poleg tega je zelo praktičen – npr. lahko si ga nesemo s sabo v službo za kosilo. Super tekne s skledo zelene solate. Še kot zanimivost – mama mi je vedno pravila, da skuham zelo dober makaronflajš. Ampak, ko je stala poleg mene in sem ji kazala, kako ga kuham, me je pa vedno komandirala, kaj delam narobe in kaj se vendar ne daje noter. 🙂

makaronovo-meso-makaronflajs-iz-piscancjega-mesaMakaronovo meso – makaronflajš – iz piščančjega mesa – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • večji lonec za kuhanje testenin
  • odcejevalnik za testenine (lahko tudi navadno cedilo)
  • kozica s pokrovko
  • kuhalnica
  • merilna posoda za tekočine
  • deska za rezanje
  • nož
  • jedilna žlica
  • čajna žlička

Makaronovo meso – makaronflajš – iz piščančjega mesa – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 200 g piščančjih prsih
  • 100 g čebule
  • malo olja
  • 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička mlete sladke rdeče paprike
  • ščep posušenega majarona
  • 1 lovorov list
  • črni poper po okusu
  • sol
  • cca. 0,5 dl vode
  • 200 g drobnih polžkov
  • voda za kuhanje testenin

Makaronovo meso – makaronflajš – iz piščančjega mesa – priprava:

V lonec naljemo vodo, posolimo in počakamo, da zavre. V vrel, osoljen krop vsujemo polžke in jih kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Ko so polžki kuhani, jih odcedimo. Testenine, tudi polžke, vedno kuhamo v veliki količini vode. Posodo, v kateri se testenine kuhajo, vedno pustimo odkrito. Namesto polžkov lahko uporabimo tudi druge testenine, npr. svedre.

makaronovo-meso-makaronflajs-iz-piscancjega-mesaPiščančja prsa narežemo na manjše koščke. Čebulo drobno nasekljamo.

makaronovo-meso-makaronflajs-iz-piscancjega-mesaV kozici segrejemo malo olja (toliko, da je pokrito dno). Na dobro segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo na manjše kocke narezana piščančja prsa, ščep marajona, lovorov list, ščep soli in ščep popra ter zalijemo z vodo. Pokrijemo in počakamo, da se meso dobro prepraži in da voda povre. Poskusimo, če je meso dobro prepraženo. V primeru, da še ni dodamo še malo vode in ustrezno podaljšamo čas praženja.

makaronovo-meso-makaronflajs-iz-piscancjega-mesaKo je meso prepraženo, dodamo paradižnikov koncentrat, sladko rdečo papriko ter če želimo še malo majarona. Količino vseh začimb preprosto prilagodimo svojemu okusu. Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še minuto ali dve.

Dodamo kuhane in odcejene polžke ter dobro premešamo, da se omaka dobro oprime polžkov.

makaronovo-meso-makaronflajs-iz-piscancjega-mesaPoleg postrežemo skledo zelene solate, saj zelo paše k makaronflajšu – makaronovemu mesu.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 44 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor