Losos iz pečice s sedmimi začimbami
Print Friendly, PDF & Email

Losos je okusna riba, ki pa je včasih ne znamo dobro izkoristiti in jo pripravimo vedno na en in isti način. Jaz se z njim vedno igram, saj nam pušča veliko možnosti. Tokrat je nastal losos iz pečice s sedmimi začimbami. Njegova priprava je otročje lahka, sestavljena iz treh preprostih korakov, končni rezultat pa me je presenetil, saj je tak losos najboljši od vseh, ki sem jih do zdaj pripravila in bo gotovo pogosto na našem jedilniku.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Pripomočki za lososa iz pečice:

  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • posodica
  • manjša žlica
  • pekač
  • pečica
  • peka papir

Losos iz pečice – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 2 fileja ali kotleta lososa
  • malo olja
  • začimbe: 1 strok nasekljanega česna, ščepec soli in popra, mlete sladke paprike, mletega čilija, rožmarina, kumine

Postopek priprave:

Lososova fileja najprej operemo in takoj postavimo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peka papirjem.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

V posodici zmešamo vseh sedem začimb: 1 strok nasekljanega česna, ščepec soli in popra, mlete sladke paprike, mletega čilija, rožmarina, kumine. Vse skupaj dobro premešamo.
Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Dodamo še žličko olja in spet dobro premešamo.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Lososa premažemo z začimbami. Pustimo ga stati vsaj pet minut, da se začimbe vpijejo v meso lososa.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, vklopimo žar in losos pečemo 15 minut do dvajset minut. Medtem skuhamo korenček. Že prej lahko spečemo tudi krompirček, ki se z lososom zelo lepo ujame.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Po 20 minutah je losos pečen. Postrežemo ga s pečenim krompirčkom in kuhanim korenčkom, ki ga malo pokapamo s kisom in oljem. Losos iz pečice je zares očarljiv, s krompirjem tvorita najboljšo kombinacijo, kuhan korenček pa malo popestri krožnik in mu da posebno noto. Poleg korenčka lahko postrežete tudi brokoli, če ga imate.

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Tak losos iz pečice je zelooo aromatičen, mehak, obenem pa ima hrustljavo skorjico. Res je tako dober, da je vsaj za prste oblizniti, če ne celo tudi krožnik. 😉 Dober tek!

Losos iz pečice s sedmimi začimbami

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor