Lignji in dagnje na buzaro
Print Friendly, PDF & Email

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripravljena jed. Zagotovo vas bodo okus in vonjave popeljale v poletne dni ob morju.

Lignji in dagnje na buzaro (8)

Pripomočki za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:

  • nož
  • deska
  • kuhalnica
  • posoda za kuhanje

Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:

  • 500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
  • 1500 g očiščenih dagenj
  • 500 ml pasiranega paradižnika
  • 250 ml belega vina
  • manjši šopek peteršilja
  • 3 stroki česna
  • 1 manjša čebula
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica origana
  • sol
  • poper
  • olje

Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:

Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.

Lignji in dagnje na buzaro (2)

Dodamo lignje in jih prepražimo.

Lignji in dagnje na buzaro (3)

Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.

Lignji in dagnje na buzaro (4)

Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.

Lignji in dagnje na buzaro (5)

Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.

Lignji in dagnje na buzaro (7)

Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.

Lignji in dagnje na buzaro (8)

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor