Lignji in dagnje na buzaro
Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripravljena jed. Zagotovo vas bodo okus in vonjave popeljale v poletne dni ob morju.
Pripomočki za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
- nož
- deska
- kuhalnica
- posoda za kuhanje
Sestavine za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
- 500 g očiščenih lignjev in narezanih na kolute
- 1500 g očiščenih dagenj
- 500 ml pasiranega paradižnika
- 250 ml belega vina
- manjši šopek peteršilja
- 3 stroki česna
- 1 manjša čebula
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica origana
- sol
- poper
- olje
Navodila za pripravo lignjev in dagenj na buzaro:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodamo strt česen, in na hitro popražimo, da zadiši.
Dodamo lignje in jih prepražimo.
Vse skupaj zalijemo z vinom in rahlo pokuhamo.
Dodamo školjke, sol, poper, rožmarin in origano, ter pokrijemo s pokrovko.
Ko se školjke pričnejo odpirati, vse skupaj zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo še 5 minut.
Po okusu, lahko jed zgostimo z žlico ali dvema drobtin. Pred postrežbo potresemo še z nasekljanim peteršiljem.
Dober tek.