Lchf hrustljavo ocvrt piščanec
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrt piščanec je priljubljena jed, ki vedno znova vzbudi tek pri mizi in je dobrodošel prav za vse priložnosti slavja, nedeljskega kosila ali kar tako. Vendar tokrat ne bomo pohali piščanca na klasičen način, temveč na način z malo ogljikovimi hidrati, ker ne bomo uporabili pšenične moke in ne krušnih drobtin. In vendar, končni rezultat bo slasten, sočen lchf hrustljavo ocvrt piščanec.

Lchf hrustljavo ocvrt piščanec – pripomočki:

  • posoda za namakanje piščanca
  • lonec
  • 3 posodice za paniranje
  • ponev za cvrtje
  • vilica
  • cedilo

Lchf hrustljavo ocvrt piščanec – sestavine:

Za 2 osebi

  • 4 piščančje krače (lahko tudi katerikoli drugi deli piščanca)
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 ml vode
  • sol

Sestavine za paniranje:

  • cca. 2 +2 = 4 žlice razmaščene mandljeve moke (lahko tudi sezamove)
  • 1 do 2 jajca
  • 2 žlici sezamovih semen
  • ščep popra
  • ščep soli
  • ščep česna v prahu
  • 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 žlica parmezana

In še:

  • 3 žlice svinjske masti

Lchf hrustljavo ocvrt piščanec – postopek:

V posodo nalijemo sladko smetano in vodo, rahlo solimo, premešamo. V tekočino zložimo piščančje kose ter jih 3 ure (lahko tudi več) pustimo namakati.

V lonec zlijemo tekočino v kateri se je namakal piščanec, dodamo piščančje kose in na rahlem ognju kuhamo cca. 15 minut oz. toliko časa, da je piščanec kuhan vse do kosti. Kuhane kose poberemo iz tekočine in jih odložimo na cedilo.

Pripravimo si posodico v katero nasujemo 2 žlici mandljeve moke. In še eno posodico, v katero zmešamo 2 žlici mandljeve moke, 2 žlici sezamovih semen, sol, poper, mleti česen, parmezan in rdečo papriko. Vse sestavine v drugi posodici premešamo, da se enakomerno porazdelijo.

Nato paniramo po postopku: najprej povaljamo kos mesa v mandljevi moki, nato v stepenem jajcu in na koncu v mešanici mandljeve moke, sezamovih semen, parmezana in začimb. Če želite bolj debelo in še bolj hrustljavo skorjico, že panirane kose mesa še enkrat povaljajte v jajcu in nato še v mandljevi moki s sezamovimi semeni, parmezanom in začimbami. V tem primeru povečajte sestavine.

V ponvi za cvrtje razpustimo svinjsko mast. Ko je dovolj vroča, na hitro ocvremo panirane piščančje krače do lepe, zlato ocvrte barve.

Naj vam slastno tekne!

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor