Lazanja z mesom in bučami
Print Friendly, PDF & Email

Ali ste vedeli, da lahko pripravimo odlično in zelo okusno lazanjo z mesom in bučami brez, da bi za to uporabili testenine? Lazanje po spodnjem receptu ni težko pripraviti in je zares okusno kosilo, ki ga bodo veseli ljubitelji mesa v kombinaciji z zelenjavo. Sledite receptu in pripravite super dobro kosilo za vso družino.

Pripomočki za lazanjo z mesom in bučami

  • pekač velikosti 42 x 24 cm, 8 – 10 cm globine

Sestavine za lazanjo z mesom in bučami

Za 6 – 8 oseb:

  • 3,5 kg olupljenih, naribanih jedilnih bučk
  • 500 na drobno narezane čebule
  • 2-3 jušne žlice sončničnega olja
  • 1 kg mletega mešanega mesa
  • 1 jušna žlica mlete rdeče paprike
  • sol in poper po okusu

Polivka:

  • 2 celi jajci
  • 500 ml mleka
  • 250 g bele gladke moke tip 500

Kako pripravimo lazanjo z mesom in bučami

Najprej vzamemo buče, jih olupimo ter s pomočjo ribežna naribamo v večjo posodo.

Tako naribane buče nekoliko posolimo in pustimo ob strani. Sedaj se lotimo priprave mletega mesa.
Večjo ponev postavimo na štedilnik in vanjo vlijemo nekaj olja. Na segreto olje damo na drobno narezano čebulo in pražimo na tihem ognju, da čebula lepo porumeni. Ko je čebula lepo popražena, ji dodamo 1 kg mletega mesa, dobro premešamo, posolimo, popopramo in dodamo 1 veliko zvrhano žlico rdeče mlete paprike.

Sestavine pražimo še približno 15 minut in medtem večkrat premešamo. Sedaj naredimo še polivko in sicer tako, da v večjo posodo vbijemo 2 celi jajci in jima postopoma med mešanjem z metlico dodajamo mleko in moko.

Ko imamo vse sestavine pripravljene, vzamemo pekač in ga premažemo z oljem.

Na z oljem namazan pekač položimo naribane bučke (bučk ne ožemamo) tako, da na debelo pokrijemo celotno dno.

Naslednja vrsta je pripravljeno mleto meso, ki ga s pomočjo žlice enakomerno razdelimo po spodnji plasti iz naribanih buč.

Naslednja, tretja plast je polivka, ki jo s pomočjo zajemalke polijemo po spodnjih dveh plasteh. Postopek ponovimo in zlagamo plast na plast vse dokler nam ne zmanjka sestavin.

Tako napolnjen pekač postavimo v ventilacijsko pečico, ki smo jo pred tem segreli 150 °C in jed pečemo 35 do 40 minut. Čas in temperaturo pečenja lahko po potrebi prilagodite svoji pečici.

Lazanja z mesom in bučami je pripravljena. Po končanem pečenju jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi.

Narežemo na kocke želene velikosti in postrežemo.

Dober tek!:)

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor