Krumpantoč
Print Friendly, PDF & Email

Krumpantoč je značilna jed iz Zasavja. Po drugih koncih Slovenije, jedi rečejo tudi krompirjeve palačinke.

Krumpantoč

Pripomočki za pripravo krumpantoča:

  • posoda za mešanje
  • ponev za peko
  • žlica
  • ribežen

Sestavine za pripravo krumpantoča:

(za 3-4 osebe)

  • 4 veliki krompirji
  • 1 jajca
  • 4 žlice ostre moke
  • sol
  • poper
  • peteršilj po okusu
  • maščoba za peko-olje ali svinjska mast

Priprava krumpantoča:

Olupimo krompir in ga naribamo v posodo. Zraven ubijemo jajce, dodamo moko, sol, poper in po okusu peteršilj.

Krumpantoč-1

Vse skupaj dobro zmešamo.

Krumpantoč-2

V ponvi segrejemo maščobo. V segreto maščobo z žlico polagamo testo in ga poravnamo.

Krumpantoč-3

Ko se na eni strani zapeče, ga obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Krumpantoč-4

Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Krumpantoč je lahko priloga različnim jedem. Če Krumpantoč pripravimo kot samostojno jed, zraven ponudimo skledo solate.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.3]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor