Krumpantoč
Print Friendly, PDF & Email

Krumpantoč je značilna jed iz Zasavja. Po drugih koncih Slovenije, jedi rečejo tudi krompirjeve palačinke.

Krumpantoč

Pripomočki za pripravo krumpantoča:

  • posoda za mešanje
  • ponev za peko
  • žlica
  • ribežen

Sestavine za pripravo krumpantoča:

(za 3-4 osebe)

  • 4 veliki krompirji
  • 1 jajca
  • 4 žlice ostre moke
  • sol
  • poper
  • peteršilj po okusu
  • maščoba za peko-olje ali svinjska mast

Priprava krumpantoča:

Olupimo krompir in ga naribamo v posodo. Zraven ubijemo jajce, dodamo moko, sol, poper in po okusu peteršilj.

Krumpantoč-1

Vse skupaj dobro zmešamo.

Krumpantoč-2

V ponvi segrejemo maščobo. V segreto maščobo z žlico polagamo testo in ga poravnamo.

Krumpantoč-3

Ko se na eni strani zapeče, ga obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Krumpantoč-4

Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase. Krumpantoč je lahko priloga različnim jedem. Če Krumpantoč pripravimo kot samostojno jed, zraven ponudimo skledo solate.

Dober tek.

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor