Krompirček v pečici z vinskim kisom
Krompir je jed, ki jo lahko pripravimo na 1001 način. Predstavljam vam krompirček v pečici z vinskim kisom. Enostavno ga je pripraviti in odličen je kot priloga ali samostojna jed.
Pripomočki za pripravo krompirčka v pečici z vinskim kisom:
- pekač
- ponev
- tlačilec krompirja
Sestavine za pripravo krompirčka v pečici z vinskim kisom:
- 500 g krompirja (približno enake velikosti)
- kokosovo maslo
- par strokov česna
- vinski kis
Postopek priprave krompirčka v pečici z vinskim kisom:
Krompir olupimo, zrežemo na pol in ga v vreli vodi kuhamo približno 10 minut. Medtem v pekač damo kokosovo maslo ter vstavimo v pečico, da se le-ta stopi.
Krompir sedaj odcedimo ter postavimo v pekač. Ga posolimo in obrnemo, da se povalja v kokosovi masti. Na krompir postavimo stroke česna. Le tega ni potrebno olupiti ampak ga lahko samo pomečkamo, da bo lahko spustil svoj sok. Seveda ga lahko tudi pojemo, ko je jed pripravljena saj je zelo sladek in predvsem zelo zdrav.
Krompir postavimo v pečico na 200 °C ter pečemo približno 30 minut. Nato ga vzamemo iz pečice, obrnemo ter z tlačilcem krompirja pomečkamo. Na koncu ga polijemo z vinskim kisom.
Krompir nato postavimo ponovno v pečico za 15 minut. V kolikor želimo lahko ta čas vklopimo tudi grill funkcijo, ki bo pripomogla k temu, da bo krompirček dobil lepo in hrustljavo skorjico.
Krompirček v pečici z vinskim kisom je pripravljen!
Postrežemo ga lahko kot prilogo ali samostojno jed.