Kozice s testeninami v paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Kozice s testeninami v paradižnikovi omaki so ena izmed mojih najljubših morskih jedi, čeprav nisem ljubiteljica morske hrane. So enostavna jed, ki je hitro pripravljena in z malo sestavinami, po okusu sočna, pa vendarle ne vleče preveč na morsko.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Pripomočki za kozice s testeninami v paradižnikovi omaki:

Ni posebnih pripomočkov.

Sestavine za kozica s testeninami v paradižnikovi omaki:

Za 2 osebi:

  • 300 g kozic
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 1 dl belega vina
  • začimbe: sol, poper, bazilika, mešanica začimb, sladka mleta paprika (ščepec vsake oz. po želji)
  • 250 g testenin – široki rezanci
  • žlica oljčnega olja
  • 20 g nastrganega parmezana ali nastrganega trdega sira

Postopek za kozice s testeninami v paradižnikovi omaki:

Pripravimo sestavine. Kozice lahko predhodno očistimo ali pa ne, po želji.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Čebulo sesekljamo in prepražimo na ponvi, kjer predhodno segrejemo malce oljčnega olja.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Dodamo kozice in pražimo dve minuti. Dodamo začimbe.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Dodamo česen, ki smo ga predhodno strli. Premešamo in še kratko pokuhamo. Dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo še pet do deset minut, medtem skuhamo testenine po navodilih z embalaže.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Kuhane testenine odcedimo in jih damo v ponev s kozicami. Dodamo nastrgani sir in vse skupaj dobro premešamo.

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Kozice s testeninami v paradižnikovi omaki so pripravljene za postrežbo. Po vrhu lahko dodamo še malce dodatnega parmezana, okrasimo z lističem sveže bazilike ipd., vedno pa se dobro prileže tudi kozarec belega vina.

 

Kozice s testeninami v paradiznikovi omaki

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor