Zelenjavna kamutova enolončnica
Print Friendly, PDF & Email

Kamut sodi med starodavna žita in vsebuje v primerjavi z drugimi žiti veliko več beljakovin. Poleg tega je bogat tudi z vitamini in minerali, je lahko prebavljiv in ne povzroča alergij. To je le nekaj razlogov, da nam hladne zimske dni ogreje zelenjavna kamutova enolončnica.

kamutova-zelenjavna-enoloncnica-2

Pripomočki za pripravo – kamutova enolončnica:

  • nož
  • deska
  • kuhalnica
  • večja kozica s pokrovom
  • štedilnik

Sestavine za pripravo – kamutova enolončnica:

  • 1 čebulakamutova-zelenjavna-enoloncnica-1
  • 1/2 skodelice kamuta
  • polovica cvetače
  • 2 korenčka
  • 2 manjša krompirja
  • 2 dimljeni klobasi za kuhanje
  • 10 dag kuhanega graha
  • 1 žlica moke
  • olje
  • voda
  • sol
  • poper
  • lovorjev list

Postopek priprave – kamutova enolončnica:

Za pripravo enolončnice najprej sesekljajte čebulo in jo prepražite na maščobi, da postekleni. Pripravite si tudi ostalo zelenjavo (cvetača, korenček, krompir), ki jo zrežite na drobne koščke velike kot grižljaj.

kamutova-zelenjavna-enoloncnica-7

Ko čebula postekleni, dodajte v kozico ostalo zelenjavo in pražite nekaj minut. Nato dodajte klobase in dolijte 1 liter vode. Po okusu posolite in poprajte ter dodajte v kozico 1 lovorjev list.

kamutova-zelenjavna-enoloncnica-8

Vse skupaj kuhajte pokrito najmanj pol ure, da se zelenjava zmehča in klobasa skuha. Zadnjih 15 minut dodajte še grah in kamut ter moko primešano vodi, ki enolončnico nekoliko zgosti. Kuhajte še naslednje pol ure, da se kamut omehča. Na koncu vzemite iz kozice klobaso in jo narežite na kolobarje, vrnite kolobarje v kozico in še nekoliko vse skupaj pokuhajte.

kamutova-zelenjavna-enoloncnica-6

Enolončnico postrezite v vam najljubši skodelici. Naj vas kamutova enolončnica hitro pogreje!

kamutova-zelenjavna-enoloncnica-3

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor