Jušna polenta
Print Friendly, PDF & Email

Naredite zares dobro jušno polento kot prilogo ob kosilu. Jušna polenta je zelo okusna jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo, ne glede na to, ali smo za kosilo izbrali zelenjavno, mesno ali ribjo jed. Prav posebej okusno jušno polento bomo pripravili v zelo kratkem času, kar bo naredilo naše kosilo popolno in predvsem zelo okusno. Po tem receptu bomo skuhali odlično jušno polento, ki bo zadostovala za 4-5 oseb. Za pripravo te okusne priloge potrebujemo le 15 minut.

Pripomočki za jušno polento:

  • 3-litrski lonec za kuhanje
  • električni štedilnik
  • metlica za mešanje polente med kuhanjem
  • velika jušna žlica

Sestavine za jušno polento:

Za 4-5 oseb:

  • 1 l mrzle vode
  • 250 g polente (uporabimo tisto polento, ki ima čas kuhanja 3 minute)
  • 1 ravna jušna žlica začimbne mešanice (po želji lahko uporabimo kupljeno, npr. Vegeto)
  • 1 goveja jušna kocka
  • ščepec soli
  • 30 g masla

Priprava jušne polente:

Vzamemo lonec in vanj vlijemo 1 l navadne mrzle vode.

Lonec napolnjen z vodo postavimo na štedilnik in dodamo eno jušno kocko, začimbno mešanico, ščepec soli in 30 g masla ter počakamo, da voda zavre.

Takoj, ko voda zavre, zmanjšamo ogenj na najnižjo temperaturo ter postopoma dodajamo polento, ki jo med dodajanjem ves čas mešamo z metlico.

Maso kuhamo še tri minute na nizkem ognju in jo med kuhanjem nenehno mešamo.

Po poteku tega časa polento odstranimo z ognja in jo še vročo postrežemo. Jušna polenta je pripravljena, postrežemo jo lahko kot prilogo mesnim, ribjim in zelenjavnim obrokom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor