Jajčevec po pariško
Print Friendly, PDF & Email

Jajčevec pripravljen po pariško je lahko odlično in zelo okusno kosilo, ki bo zagotovo navdušilo vse ljubitelje dobrih zelenjavnih jedi. Tako pripravljen jajčevec po okusu zelo spominja na ocvrte dežnikarice. Poleg postrežemo krompir in solato in odlično kosilo je na mizi. Lahko pa jih vključimo tudi v sendvič, ki ga lahko popestrijo ali pa povsem nadomestijo salame.

Sledite temu receptu in si privoščite odlično kosilo za 5 oseb oziroma pripravite približno 800 g okusnega jajčevca po pariško.

Pripomočki za jajčevec po pariško

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za jajčevec po pariško

Za 5 oseb:

  • 700 g jajčevca
  • 4 cele jajca
  • 1,5 dl mleka
  • približno 200 do 250 g bele gladke moke tip- 500
  • sončnično olje za cvrtje približno 2 dl
  • sol po okusu

Kako pripravimo jajčevec po pariško

Vzamemo jajčevce, odrežemo pecelj in ga olupimo.

Olupljene jajčevce narežemo po dolgem na tanke rezine debeline približno 3-4 mm.

Narezane jajčevce polagamo na dno globlje posode in sicer tako, da vsako tretjo vrsto malo posolimo. Ko, je ves jajčevec zložen, ga po vrhu ponovno malo posolimo in posodo pokrijemo.

Tako pripravljen jajčevec pustimo počivati 30 do 40 minut. S tem bomo dosegli, da jajčevec izpusti vodo in postane mehek. Med tem časom si lahko pripravimo vse, kar potrebujemo za nadaljnjo pripravo – vzamemo dva krožnika in prvega natresemo moko, v drugo pa ubijemo 4 jajca, dodamo mleko in z vilicami jajca dobro razžvrkljamo.

Vzamemo globljo ponev in vanjo vlijemo približno 2 dl sončničnega olja ter ponev postavimo na štedilnik. Vzamemo še posodo, v katero bomo odlagali pripravljene jajčevce in jo obložimo s papirnatimi brisačami, da bo vpila odvečno maščobo.

Po tem ko so jajčevci že spustili vodo, jih damo na cedilo in pustimo nekaj minut, da odteče vsa odvečna tekočina. Nato jih, vsakega posebej, z vseh strani povaljamo v moki in nato še potopimo v jajce in polagamo v ponev v segreto olje.

Cvremo na srednji temperaturi, po 20 sekund na vsaki strani.

S pomočjo vilice, ocvrte jajčevce polagamo v posodo, ki smo jo obložili s papirnatimi brisačkami. Postopek ponavljamo vse dokler ne zmanjka narezanih jajčevcev.

Jajčevec po pariško je pripravljen. Kot prilogo predlagam restan, pečen ali pire krompir.

Dober tek:)

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor