Jajca in brokoli v beli omaki
Nimate veliko časa, želite pa pripraviti okusen in zdrav obrok? Potem je pričujoči recept “Jajca in brokoli v beli omaki” kot ustvarjen za vas. Potrebujete le malo brokolija, jajca, kakšno rezino pršuta in malo dobre volje – čudovito kosilo ali večerja bosta že tu! Jajca in brokoli v beli omaki so jed, ki jo pripravite v kratkem času, a je kljub preprosti pripravi okusna za prste polizat.
Pripomočki za jajca in brokoli v beli omaki:
- kozica
- 2 manjši ognjevarni posodi
- pečica
- kuhalnica
Sestavine za jajca in brokoli v beli omaki (za 2 osebi):
- 3 jušne žlice masla
- 2 jušni žlici moke
- 3 dl mleka
- 2 jajci
- manjši brokoli
- nekaj rezin pršuta
- 100 g trdega sira
- ščepec soli, popra in muškatnega oreščka
Postopek za pripravo jajc in brokolija v beli omaki:
Najprej pripravimo belo oz. bešamel omako. V kozici stopimo maslo, dodamo moko in ves čas mešamo. Solimo in popramo, dodamo še muškatni orešček.
Zalijemo z mlekom in mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
Nato belo omako enakomerno porazdelimo v dve ognjevarni posodi. Nanjo položimo brokoli.
Po brokoliju zložimo rezine pršuta in v vsako posodo eno jajce.
Na koncu naribamo še sir in postavimo v pečico na 190 stopinj ter pečemo 10 do 15 minut.
Jajca, sir in odlična bela omaka poskrbijo, da brokoli nima več tako intenzivnega okusa, pršut pa s svojo slanostjo doda piko na i. Tako pripravljen brokoli bodo jedli tudi otroci, ki ga drugače morda ne bi niti povohali. Jajca in brokoli v beli omaki so nadvse preprosta, hitra, okusna in simpatična jed. Poskusite jo!