Jajca in brokoli v beli omaki
Print Friendly, PDF & Email

Nimate veliko časa, želite pa pripraviti okusen in zdrav obrok? Potem je pričujoči recept “Jajca in brokoli v beli omaki” kot ustvarjen za vas. Potrebujete le malo brokolija, jajca, kakšno rezino pršuta in malo dobre volje – čudovito kosilo ali večerja bosta že tu! Jajca in brokoli v beli omaki so jed, ki jo pripravite v kratkem času, a je kljub preprosti pripravi okusna za prste polizat.

Jajca in brokoli v beli omaki

Pripomočki za jajca in brokoli v beli omaki:

  • kozica
  • 2 manjši ognjevarni posodi
  • pečica
  • kuhalnica

Sestavine za jajca in brokoli v beli omaki (za 2 osebi):

  • 3 jušne žlice masla
  • 2 jušni žlici moke
  • 3 dl mleka
  • 2 jajci
  • manjši brokoli
  • nekaj rezin pršuta
  • 100 g trdega sira
  • ščepec soli, popra in muškatnega oreščka

Postopek za pripravo jajc in brokolija v beli omaki:

Najprej pripravimo belo oz. bešamel omako. V kozici stopimo maslo, dodamo moko in ves čas mešamo. Solimo in popramo, dodamo še muškatni orešček.

Jajca in brokoli v beli omaki

Jajca in brokoli v beli omaki

Zalijemo z mlekom in mešamo, dokler se zmes ne zgosti.

Jajca in brokoli v beli omaki

Nato belo omako enakomerno porazdelimo v dve ognjevarni posodi. Nanjo položimo brokoli.

Jajca in brokoli v beli omaki

Po brokoliju zložimo rezine pršuta in v vsako posodo eno jajce.

Jajca in brokoli v beli omaki

Na koncu naribamo še sir in postavimo v pečico na 190 stopinj ter pečemo 10 do 15 minut.

Jajca in brokoli v beli omaki

Jajca, sir in odlična bela omaka poskrbijo, da brokoli nima več tako intenzivnega okusa, pršut pa s svojo slanostjo doda piko na i. Tako pripravljen brokoli bodo jedli tudi otroci, ki ga drugače morda ne bi niti povohali. Jajca in brokoli v beli omaki so nadvse preprosta, hitra, okusna in simpatična jed. Poskusite jo!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor