Hrustljave pohane perutničke
Print Friendly, PDF & Email

Ste vedeli, da pohane perutničke lahko pripravite tudi v pečici? S tem načinom priprave porabite manj olja, zagotovite, da so pohane perutničke ravno prav hrustljave in znotraj prepečene.

Hrustljave pohane perutničke

Kaj potrebujemo za hrustljave pohane perutničke:

  • 3 globoke krožnike za paniranje
  • peki papir
  • pekač
  • pečico

Sestavine za hrustljave pohane perutničke:

  • moka
  • jajca
  • drobtine
  • perutničke z odrezanimi špicami
  • olje za cvrenje
  • sol
  • po želji kurkuma

Postopek priprave hrustljavih pohanih perutničk:

Perutničke operemo s hladno vodo, jih s papirnatimi brisačami osušimo, posolimo in potresemo s kurkumo.

perutnicke2 - 1

Pečico prižgemo na 2oo stopinj. Pripravimo tri globoke krožnike za paniranje. V prvega damo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, v tretjega damo drobtine. Najprej perutničke povaljamo v moki.

perutnicke1 - 1

Potem jih potegnemo skozi stepeno jajce in jih povaljamo v drobtinah. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj zložimo panirane perutničke.

perutnicke3 - 1

Z oljem za cvrtjem polijemo perutničke, da jih oblije in se steče na dno pekača. Po dnu pekača naj bo od 3 do 5 milimetrov olja.

perutnicke6 - 1

Pekač postavimo v pečico. Perutničke pečemo dvajset minut na eni strani, potem jih obrnemo in pečemo še dvajset minut po drugi strani. Zlato-rumeno zapečene še vroče postrežemo.

perutnicke5 - 1

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor