Hrustljave pohane perutničke
Ste vedeli, da pohane perutničke lahko pripravite tudi v pečici? S tem načinom priprave porabite manj olja, zagotovite, da so pohane perutničke ravno prav hrustljave in znotraj prepečene.
Kaj potrebujemo za hrustljave pohane perutničke:
- 3 globoke krožnike za paniranje
- peki papir
- pekač
- pečico
Sestavine za hrustljave pohane perutničke:
- moka
- jajca
- drobtine
- perutničke z odrezanimi špicami
- olje za cvrenje
- sol
- po želji kurkuma
Postopek priprave hrustljavih pohanih perutničk:
Perutničke operemo s hladno vodo, jih s papirnatimi brisačami osušimo, posolimo in potresemo s kurkumo.
Pečico prižgemo na 2oo stopinj. Pripravimo tri globoke krožnike za paniranje. V prvega damo moko, v drugem razžvrkljamo jajca, v tretjega damo drobtine. Najprej perutničke povaljamo v moki.
Potem jih potegnemo skozi stepeno jajce in jih povaljamo v drobtinah. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj zložimo panirane perutničke.
Z oljem za cvrtjem polijemo perutničke, da jih oblije in se steče na dno pekača. Po dnu pekača naj bo od 3 do 5 milimetrov olja.
Pekač postavimo v pečico. Perutničke pečemo dvajset minut na eni strani, potem jih obrnemo in pečemo še dvajset minut po drugi strani. Zlato-rumeno zapečene še vroče postrežemo.