Hrenovke v paradižnikovi omaki
Večkrat se nam zgodi, da nimamo časa za kuhanje kosila, pa vendar si zaželimo nekaj toplega na mizi. Tokrat imamo idejo za kosilo, ki bo pripravljeno prej, kot bi si naredili sendvič ali naročili pico na dom. Hrenovke v paradižnikovi omaki, tako preprosto in enostavno, da jih bodo lahko pripravili tudi popolni kuharski amaterji.
Hrenovke v paradižnikovi omaki – pripomočki:
- globoka ponev
- kuhalnica
- žlička
- merilnik tekočin
- štedilnik
Hrenovke v paradižnikovi omaki – sestavine
(za 4 osebe)
- paradižnikova omaka v tetrapaku (ali domača), 500 g
- 4 pare hrenovk
- olivno olje
- 4 večje ščepe soli, ščep popra, origano, bazilika
- 1 žlička sladkorja
- 1,5 dl vode
Hrenovke v paradižnikovi omaki – priprava:
V globoko ponev vlijemo malo olivnega olja, toliko, da na tanko prekrije dno. Ko se segreje, posujemo nanj sladkor in mešamo, da se raztopi.
Nato vlijemo paradižnikovo omako in zmanjšamo ogenj. Dodamo malo vode (približno 1,5 dl) in po okusu začinimo s soljo, poprom, origanom in baziliko.
Ko se omaka malo pokuha, damo notri še hrenovke in jih kuhamo nekaj minut, isto, kot bi jih kuhali v vodi.
Zraven hrenovk se najbolj poda pire krompir. Hitro in okusno, kajne?
Pa dober tek!