Hrenovke v paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Večkrat se nam zgodi, da nimamo časa za kuhanje kosila, pa vendar si zaželimo nekaj toplega na mizi. Tokrat imamo idejo za kosilo, ki bo pripravljeno prej, kot bi si naredili sendvič ali naročili pico na dom. Hrenovke v paradižnikovi omaki, tako preprosto in enostavno, da jih bodo lahko pripravili tudi popolni kuharski amaterji.

hrenovke v paradiznikovi omaki

Hrenovke v paradižnikovi omaki – pripomočki:

  • globoka ponev
  • kuhalnica
  • žlička
  • merilnik tekočin
  • štedilnik

Hrenovke v paradižnikovi omaki – sestavine

(za 4 osebe)

  • paradižnikova omaka v tetrapaku (ali domača), 500 g
  • 4 pare hrenovk
  • olivno olje
  • 4 večje ščepe soli, ščep popra, origano, bazilika
  • 1 žlička sladkorja
  • 1,5 dl vode

Hrenovke v paradižnikovi omaki – priprava:

V globoko ponev vlijemo malo olivnega olja, toliko, da na tanko prekrije dno. Ko se segreje, posujemo nanj sladkor in mešamo, da se raztopi.

hrenovke v paradiznikovi omaki 1

Nato vlijemo paradižnikovo omako in zmanjšamo ogenj. Dodamo malo vode (približno 1,5 dl) in po okusu začinimo s soljo, poprom, origanom in baziliko.

hrenovke v paradiznikovi omaki 2

Ko se omaka malo pokuha, damo notri še hrenovke in jih kuhamo nekaj minut, isto, kot bi jih kuhali v vodi.

hrenovke v paradiznikovi omaki 3

Zraven hrenovk se najbolj poda pire krompir. Hitro in okusno, kajne?

hrenovke v paradiznikovi omaki 4

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor