Hrenovke v krompirjevem testu
Hrenovke ni treba jesti samo kuhane, pečene ali v kakšni enolončnici. Z malo drugačnosti bo iz “navadne hrenovke” nastala “gospa hrenovka” in to samo z eno majhno spremembo. Hrenovki bomo nadeli obleko iz krompirjevega testa.
Hrenovke v krompirjevem testu – pripomočki:
- večja skleda
- lonec
- friteza ali ponev za cvrtje
- tehtnica
- cedilka
Hrenovke v krompirjevem testu – sestavine:
- 3 pari hrenovk
- 350 g moke (po potrebi jo še dodamo)
- 2 jajci
- 3 zvrhane žlice instant pireja
- 3 žlice olja
- ščep soli
- olje za cvrtje
Hrenovke v krompirjevem testu – postopek:
Po navodilu iz vrečke, skuhamo pol vrečke instant pireja in pustimo, da se ohladi. Namesto instant pireja lahko skuhate krompir in ga naribate v testo. Vendar meni je uporaba instant pireja veliko bolj enostavna in priročna. Hrenovke na hitro pokuhamo v rahlo vreli vodi. Predenemo jih na cedilo, da se osušijo in ohladijo. Med tem, ko se hrenovke hladijo, si poiščemo večjo skledo. Zakaj večjo? Zato, da bomo lažje mesili testo. V skledo odtehtamo moko, na sredino ubijemo jajci, dodamo 3 zvrhane žlice ohlajenega ali še malo mlačnega pireja, 3 žlice olja in ščep soli. Vse sestavine na hitro zmesimo v enotno testo. Ne mesimo predolgo, ker bo testo postajalo vedno bolj lepljivo in se nam bo lepilo na prste.
Vsako polovico hrenovke prerežemo na pol. Iz testa oblikujemo toliko po teži enakih kupčkov, koliko imamo hrenovk.
Kupčke testa na pomokani mizi rahlo razvaljamo in vanj ovijemo vsako hrenovko posebej. Da se nam ne bo prijemalo rok, si roke pomokamo z ostro moko.
Hrenovke ovite v krompirjevo testo ocvremo v vročem olju
Zraven lahko ponudimo različne omake in solate. Zelo fino se poda h paradižnikovi solati.
Dober tek!