Hrenovke v krompirjevem testu
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke ni treba jesti samo kuhane, pečene ali v kakšni enolončnici. Z malo drugačnosti bo iz “navadne hrenovke” nastala “gospa hrenovka” in to samo z eno majhno spremembo. Hrenovki bomo nadeli obleko iz krompirjevega testa.

hrenovke-v-krompirjevem-testu-1

Hrenovke v krompirjevem testu – pripomočki:

  • večja skleda
  • lonec
  • friteza ali ponev za cvrtje
  • tehtnica
  • cedilka

Hrenovke v krompirjevem testu – sestavine:

  • 3 pari hrenovk
  • 350 g moke (po potrebi jo še dodamo)
  • 2 jajci
  • 3 zvrhane žlice instant pireja
  • 3 žlice olja
  • ščep soli
  • olje za cvrtje

Hrenovke v krompirjevem testu – postopek:

Po navodilu iz vrečke, skuhamo pol vrečke instant pireja in pustimo, da se ohladi. Namesto instant pireja lahko skuhate krompir in ga naribate v testo. Vendar meni je uporaba instant pireja veliko bolj enostavna in priročna. Hrenovke na hitro pokuhamo v rahlo vreli vodi. Predenemo jih na cedilo, da se osušijo in ohladijo. Med tem, ko se hrenovke hladijo, si poiščemo večjo skledo. Zakaj večjo? Zato, da bomo lažje mesili testo. V skledo odtehtamo moko, na sredino ubijemo jajci, dodamo 3 zvrhane žlice ohlajenega ali še malo mlačnega pireja, 3 žlice olja in ščep soli. Vse sestavine na hitro zmesimo v enotno testo. Ne mesimo predolgo, ker bo testo postajalo vedno bolj lepljivo in se nam bo lepilo na prste.

hrenovke-v-krompirjevem-testu-2

Vsako polovico hrenovke prerežemo na pol. Iz testa oblikujemo toliko po teži enakih kupčkov, koliko imamo hrenovk.

hrenovke-v-krompirjevem-testu-3

 

Kupčke testa na pomokani mizi rahlo razvaljamo in vanj ovijemo vsako hrenovko posebej. Da se nam ne bo prijemalo rok, si roke pomokamo z ostro moko.

hrenovke-v-krompirjevem-testu-4

 

Hrenovke ovite v krompirjevo testo ocvremo v vročem olju

Zraven lahko ponudimo različne omake in solate. Zelo fino se poda h paradižnikovi solati.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor