Hobotnica kot izpod peke
Print Friendly, PDF & Email

Se nam delajo skomini po hobotnici izpod peke? Nič lažjega. Pripravili jo bomo kar v domači pečici in sicer na način hobotnica kot izpod peke.

hobotnica-kot-izpod-peke-6Hobotnica kot izpod peke – pripomočki:

  • lonec
  • pekač
  • nož
  • alu folija (če pekač nima pokrova)

 

Hobotnica kot izpod peke – sestavine:

Za 2 osebi:

  • cca. 500 g težka hobotnica
  • 500 g krompirja
  • 1 korenček
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 5 – 8 češnjevih paradižnikov
  • pol manjšega melancana
  • 50 ml oljčnega olja
  • 100 ml suhega belega vina
  • sol
  • poper

Hobotnica kot izpod peke – postopek:

Ko bomo kupovali hobotnico, kupimo zmrznjeno in očiščeno, kajti s takšno bo priprava enostavnejša, ker zmrznjena hobotnica je veliko hitreje kuhana. Hobotnico odmrznemo in jo pod tekočo vodo po potrebi očistimo.

hobotnica-kot-izpod-peke-10Hobotnico damo v lonec brez vode in jo kuhamo 10 minut. Ker hobotnica izloči zelo veliko vode, se bo kuhala v lastnem soku.

hobotnica-kot-izpod-peke-9Kuhano hobotnico razrežemo na željene kose. Če želimo, jo lahko pustimo v enem kosu. Krompir olupimo, narežemo na manjše kose, ga solimo in začinimo. Tako ga pustimo 10 do 15 minut, ker bo krompir izločil vodo, ki jo odlijemo. Tudi ostalo zelenjavo narežemo in jo skupaj s krompirjem razporedimo po pekaču. Zelenjavo lahko izbiramo po želji.

hobotnica-kot-izpod-peke-2Kuhano hobotnico razporedimo v pekaču preko zelenjave. Solimo, popramo, dolijemo malo vina in pokapljamo z olivnim oljem.

hobotnica-kot-izpod-peke-5Če imamo pekač s pokrovom, ga pokrijemo. Če pokrova pekač nima, se poslužimo alu folije. Pečemo na 200 stopinj Celzija 40 minut. Nato alu folijo odstranimo, lovke obrnemo, po potrebi dolijemo vino in pokapljamo še z olivnim oljem ter pečemo še cca. 30 minut. Takoj postrežemo.

Dober tek!

hobotnica-kot-izpod-peke-7Za prste oblizniti…

hobotnica-kot-izpod-peke-8

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor