Grizovi knedli za juho
Bi radi naredili nekaj veliko boljšega, kot so klasični rezanci za juho in s tem popestrili kosilo? Grizovi knedli za juho so prava izbira. Za izdelavo ne potrebujemo veliko časa, potrebujemo pa samo 3 sestavine, čas kuhanja je le 15 minut.
Grizovi knedli za juho – pripomočki:
- krožnik
- žlica
- vilica
Grizovi knedli za juho-sestavine:
- 2 celi jajci
- 12 polnih velikih jušnih žlic griza
- 60 g masla ali margarine
Grizovi knedli za juho-postopek:
V srednje globok krožnik razbijemo 2 celi jajci in dodamo omehčano maslo ali margarino
Jajca in maslo združimo tako, da ju premešamo in pregnetemo z vilico. Postopoma dodajamo griz in sicer po 3 zvrhano polne žlice in nadaljujemo z gnetenjem.
Postopek ponavljamo,gnetemo tako dolgo da dobimo kompaktno in gosto zmes ki jo lahko zajamemo z vilico in z nje tudi otresemo.
S pomočjo vilice jemljemo manjše kose in jih polagamo v že gotovo, zavrelo juho, tako dolgo da porabimo celotno maso za knedle.
Juho nato pokrijemo in na močnejšem ognju kuhamo 15 minut. Grizovi knedli za juho so pripravljeni.
Dober tek.