Gratinirani piščančji trakci
Print Friendly, PDF & Email

Znotraj zelo mehki in sočni, oviti v košček slanine in gratinirani v pečici? To so gratinirani piščančji trakci. Enostavni za pripravo, a malo drugačni za oko jedca, ki jih bo nedvomno pohvalil, saj so odličnega okusa.

Pripomočki za gratinirane piščančje trakce:

  • nož
  • žlica
  • deska za rezanje
  • kuhalnik
  • ponev
  • pekač
  • pečica

Sestavine za gratinirane piščančje trakce:

Za 2 osebi:

  • 400 g piščančjih prsi (file)
  • 150 g hamburške slanine
  • 100 g sira
  • domača začimbna mešanica s soljo
  • poper
  • bazilika ali peteršilj (ščepec)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 dl vode

Postopek za gratinirane piščančje trakce:

Piščančje prsi operemo, osušimo in narežemo na približno 2 cm debele trakove, poljubne dolžine. Trakove popramo, posujemo z domačo začimbno mešanico s soljo (domačo vegeto) in na hitro na obeh straneh popečemo na olju. Največ po 2 minuti na vsaki strani, da ostanejo znotraj sočni.

Piščančje trakce poberemo iz ponve in jih ohladimo. Maščobo s sokom od pečenja mesa ne zavržemo, saj jo bomo potrebovali za omako. Vzamemo rezine slanine in jih ovijemo okoli hladnih trakcev in jih nalagamo v pekač.

V posodo s sokom od pečenja damo žlico kisle smetane, ščepec suhe bazilike ali peteršilja in nariban sir. Pomešamo sestavine med seboj, zalijemo z 1 dl vode in segrevamo dokler se sir ne raztopi.

Omako prelijemo po trakcih ovitih v slanino in damo v ventilacijsko pečico. Pečemo 20 minut na 170 °C.

Postrežemo takoj z raznimi krompirjevimi ali zelenjavnimi prilogami, prav tako se zelo lepo podajo zraven kroketi ali široki rezanci.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor