Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom
Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom so prava gurmanska poslastica. Enostavne in hitre za pripravo. Svežina paprike idealno zaokroži božanski okus nadeva sestavljenega iz koščkov krompirja sira in jajc, vse skupaj pa zadiši po rožmarinu. Poizkusite nekaj novega in pripravite Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom.
Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom – pripomočki
- nož
- rezalna deska
- vilica
- žlica
- pekač (44cm x 37cm)
- skleda
- ribežnik
Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom – sestavine
(za 4 osebe)
- 750 g olupljenega krompirja
- 10 kom rumene paprike (babura)
- 250 g sira (edamec)
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- vejica rožmarina
- sol
- oljčno olje
- kisla smetana
Gratinirane paprike v pečici s krompirjem in sirom – postopek
Krompir olupimo, operemo in ga narežemo na manjše kocke. Posušimo ga v večji krpi, ter solimo po lastnem okusu.
Sir naribamo.
V skledi ubijemo 2 jajci, dodamo mleko in solimo. Z vilico jajca razžvrkljamo, da dobimo polivko rumene barve.
Paprike operemo, razpolovimo in očistimo. S krpo jih obrišemo do suhega. Pekač enakomerno naoljimo z oljčnim oljem in vanj zložimo paprike. Notranjost paprik posolimo in jih napolnimo s krompirjem.
Nato krompir potresemo z rožmarinom in prelijemo s polivko, pri tem pazimo, da polivka ne kaplja po pekaču.
Pečemo na 180 stopinjah Celzija 10 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in paprike obložimo s sirom.
Pekač postavimo nazaj v pečico, temperaturo dvignemo na 200 stopinj Celzija in pečemo še 10 minut, dokler se sir ne zapeče.
Postrežemo skupaj s kislo smetano in okrasimo z vejico rožmarina.
Pa dober tek!