Goveji zrezki v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Goveji zrezki v omaki so odlična popestritev enoličnega jedilnika. Sama priprava je povsem enostavna, vse sestavine imamo po navadi že doma. Medtem, ko jed počasi kuhamo na ognju, lahko naredimo še marsikatero drugo hišno opravilo. Goveji zrezki v omaki so zelo okusni. Lahko jih  postrežemo samo s kosom kruha ali pa v kombinaciji s pire krompirjem ali širokimi rezanci. Zraven dodamo še skledo solate in tako bomo dodobra nasitili naše želodčke.

Goveji zrezki v omaki – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Goveji zrezki v omaki – sestavine

Za 6 oseb:

  • 6-8 govejih zrezkov (odvisno od velikosti zrezka)
  • 2 čebuli
  • 2 žlici svinjske masti
  • 5 dl vode
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice kisle smetane
  • 1 žlica gorčice
  • žlica  gladke moke
  • olje
  • ščep soli
  • ščep popra
  • lovorjev list
  • šop peteršilja

Goveji zrezki v omaki – postopek:

Za pripravo lahko uporabimo sveže ali zamrznjene goveje zrezke. Zamrznjene pred tem odtalimo. Zrezke posolimo in vsakega malo naoljimo. Polagamo jih drug na drugega.

Goveji zrezki v omaki 1

Na ponvi segrejemo maščobo. Zrezke na hitro popečemo na obeh straneh. Popečene polagamo v lonec.

Goveji zrezki v omaki 2

Goveji zrezki v omaki 3

Na masti, kjer smo prej popekli zrezke podušimo čebulo, ki smo jo pred tem nasekljali.

Goveji zrezki v omaki 4

Ko le-ta postekleni, dolijemo vodo.  V lonec nato položimo še predhodno popečene zrezke ter dodamo še nasekljan česen.  Le ti morajo biti v omaki, da se potem podušijo do mehkega. Zato, če je potrebno količino vode tudi povečamo. Za boljšo aromo dodamo še lovorjev list. Vse skupaj dušimo na zmernem ognju. Naredimo tudi podmet iz kisle smetane, gorčice, dodamo pa tudi malo moke ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo zrezkom v omaki.

Goveji zrezki v omaki 5

Celotno jed dušimo toliko časa, da postanejo zrezki mehki. Po želji jed še malo začinimo z poprom. Na koncu še na sesekljamo peteršilj ter ga dodamo kuhat govejim zrezkom v omaki.

Goveji zrezki v omaki 7

Goveje zrezke v omaki postrežemo samostojno s kosom kruha ali pa dodamo še široke rezance ali pire krompir.

Goveji zrezki v omaki 8

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor