Goveje rolade s pršutom in baziliko
Print Friendly, PDF & Email

Čisto na tanko narezano mlado goveje meso, dišeča bazilika, okusni sušeni paradižniki ter slastne rezine pršuta!
Verjetno so se vsakemu od nas ob tem opisu pocedile sline. In to odlično jed, goveje rolade s pršutom in baziliko, si lahko povsem enostavno pripravimo tudi sami doma.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Pripomočki za goveje rolade:

  • kuhinjsko kladivo
  • zobotrebci

Sestavine za goveje rolade:

Za 3 osebe:

  • 3 večji goveji zrezki
  • 3 večje rezine pršuta
  • gorčica
  • 3 stroki česna
  • pest sušenih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • sveža bazilika
  • 4 žlice olje

Omaka:

  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 200 ml jušne osnove
  • 2 žlici moke
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 2 žlici olja
  • sol (po potrebi)

Postopek za goveje rolade s pršutom in baziliko:

Pripravimo si tri tanke goveje zrezke in jih potolčemo. Prav tako si pripravimo pršut, gorčico, sol, baziliko, sušene paradižnike in poper ter narežemo česen na lističe.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Zrezke rahlo popramo in solimo na obeh straneh, nato jih premažemo z gorčico na notranji strani.
Položimo večjo rezino pršuta na vsak premazan zrezek, na vrh položimo lističe česna ter bazilike – po okusu. In dodamo še par sušenih paradižnikov. Lahko vzamemo tudi tiste iz olja, ki jih dobro odcedimo.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Rolade zvijamo na daljšem delu – to pomeni, da začnemo rolati daljši del mesa navznoter in jih z zobotrebci zapremo.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Olje dobro segrejemo in popečemo rolade iz vseh strani. Najprej jih položimo na del, kjer smo končali zvijanje.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Medtem pripravimo omako tako, da na olju na hitro popražimo moko in mleto rdečo mleto papriko. Samo, da zadiši (pazimo, da moke in paprike ne zažgemo, saj bo jed v tem primeru grenila).
Nato zalijemo s paradižnikovo mezgo in jušno osnovo.
Omako zavremo in vanjo preložimo popečene rolade.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Ponev pokrijemo in na nižji temperaturi kuhamo jed približno 45 minut. Vmes rahlo pomešamo in po potrebi še dodamo malo jušne osnove.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Goveje rolade s pršutom in baziliko postrežemo narezane na rezine, prelite z malo omake. Zraven pa se res prileže porcija sezonske solate in še kakšna priloga po vaših željah.

Goveje rolade s pršutom in baziliko

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor