Golaž s sladkim krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Večkrat si za kosilo želimo privoščiti kakšno jed “na žlico” in seveda je potem skoraj vedno naša izbira golaž. Poznamo jih na neskončno načinov in vsi nas znajo presenetiti s svojim okusom. Sama vam bom v tem receptu predstavila golaž s sladkim krompirjem, da si ga bodo lahko skuhali tudi tisti, ki pazijo katero vrsto ogljikovih hidratov zaužijejo. Da pa je v samem golažu dovolj beljakovin je v njem tudi piščančje meso.

Golaž s sladkim krompirjem – pripomočki:

  • lonec
  • večjo ponev
  • deska
  • nož
  • cedilo

Golaž s sladkim krompirjem – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 2 sladka krompirja (cca. 400 g)
  • žlička kokosovega masla
  • 2 šalotki
  • pol piščančjega fileja
  • 200 g  paradižnika v koščkih (lahko tudi pelatov)
  • kajenski poper
  • muškatni orešček
  • majaron

Golaž s sladkim krompirjem – postopek:

Sladki krompir operemo, olupimo, narežemo na koščke in ga damo v lonec v katerega nalijemo vodo. Ko voda s sladkim krompirjem zavre, ga pustimo kuhati še 10 minut.

Medtem olupimo in na majhne koščke narežemo šalotki in piščančje meso. Nato pogrejemo ponev, dodamo žličko kokosovega masla in na njem prepražimo šalotki, dodamo paradižnik v koščkih, pustimo toliko da malo povre in potem lahko dodamo piščančje meso.

Vse skupaj pustimo kuhati na zmerni temperaturi.

Sedaj lahko odstavimo sladki krompir in mu odlijemo vodo.

Nato pa ga dodamo v ponev k mesu.

Vse skupaj začinimo in pustimo kuhati še cca. 15-20 minut pri zmernem vretju, da se vsi okusi dobro premešajo. Postrežemo na krožnik in vse skupaj še malo okrasimo s peteršiljem.

Prijeten dober tek vam želim.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor