Domače bučke v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Sezona bučk je tukaj. Vsi, ki se vsaj malo ukvarjamo z domačo pridelavo zelenjave, vemo kako dobri in pomembni so ti domači izdelki. V tem času raste dosti bučk, ki jih želimo zaužiti pripravljene na več možnih načinov. Eden od teh so domače bučke v omaki, ki so odlična priloga za h kosilu kakor sta krompir in meso.

Domace-bucke-v-omaki-5

Domače bučke v omaki – pripomočki:

  • nož in deska
  • kuhalnica
  • manjša kozica s pokrovom
  • žlica

Domače bučke v omaki – sestavine:

Za 2 osebi

  • ena večja bučka
  • 1/4 čebule
  • velika žlica kisle smetane
  • sol
  • rdeča paprika
  • olivno olje

Domače bučke v omaki – postopek:

Čebulo narežemo na drobne koščke – pazite, da ne bodo preveliki saj ni prijetno, če dobimo velik kos čebule pod zob. Bučko narežemo na večje kocke.

Domace-bucke-v-omaki-1

V kozico nakapamo malo olja ter dodamo čebulo, katero prepražimo. Nato dodamo bučke narezane na koščke.

Domace-bucke-v-omaki-2Pokrijemo jih s pokrovom ter dušimo 10 – 15 minut, oziroma dokler se ne omehčajo. Vmes previdno mešamo, da se ne sprimejo na dno kozice. Dodamo kislo smetano.

Domace-bucke-v-omaki-3

Vse skupaj kuhamo še 3 minute. Pred koncem še malenkost posolimo in dodamo ščepec rdeče paprike.

Domace-bucke-v-omaki-4

Kakor že rečeno, postrezite jih ob krompirju in mesu. Vsaj po mojem okusu tu domače bučke v omaki najbolj pašejo.

Prijetno in dobro kosilo vam želim!

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor