Domače bučke v omaki
Sezona bučk je tukaj. Vsi, ki se vsaj malo ukvarjamo z domačo pridelavo zelenjave, vemo kako dobri in pomembni so ti domači izdelki. V tem času raste dosti bučk, ki jih želimo zaužiti pripravljene na več možnih načinov. Eden od teh so domače bučke v omaki, ki so odlična priloga za h kosilu kakor sta krompir in meso.
Domače bučke v omaki – pripomočki:
- nož in deska
- kuhalnica
- manjša kozica s pokrovom
- žlica
Domače bučke v omaki – sestavine:
Za 2 osebi
- ena večja bučka
- 1/4 čebule
- velika žlica kisle smetane
- sol
- rdeča paprika
- olivno olje
Domače bučke v omaki – postopek:
Čebulo narežemo na drobne koščke – pazite, da ne bodo preveliki saj ni prijetno, če dobimo velik kos čebule pod zob. Bučko narežemo na večje kocke.
V kozico nakapamo malo olja ter dodamo čebulo, katero prepražimo. Nato dodamo bučke narezane na koščke.
Pokrijemo jih s pokrovom ter dušimo 10 – 15 minut, oziroma dokler se ne omehčajo. Vmes previdno mešamo, da se ne sprimejo na dno kozice. Dodamo kislo smetano.
Vse skupaj kuhamo še 3 minute. Pred koncem še malenkost posolimo in dodamo ščepec rdeče paprike.
Kakor že rečeno, postrezite jih ob krompirju in mesu. Vsaj po mojem okusu tu domače bučke v omaki najbolj pašejo.
Prijetno in dobro kosilo vam želim!