Domača zelenjavna mineštra z rebri
Print Friendly, PDF & Email

V vseh letnih časih se priležejo jedi na žlico, ki nas napolnijo z energijo. Domača zelenjavna mineštra z rebri je preprosta jed, hitro pripravljena, toda polnega okusa, lepih barv in prijetno začinjena, zato bo verjetno všeč tudi najmlajšim, ki (še) niso največji ljubitelji jedi na žlico.

Domaca zelenjavna minestra z rebri

Pripomočki za pripravo zelenjavne mineštre z rebri:

  • srednje velik lonec
  • kuhinjska deska
  • kuhinjski nož
  • štedilnik
  • kuhalnica

Zelenjavna mineštra z rebri – sestavine:

Za 2-3 osebe:

  • nekaj listov ohrovta
  • 150 g rdečega fižola
  • kos reber
  • okoli 50 g nastrgane mocarele
  • 100 g koruze
  • pol rdeče paprike
  • 1 korenček
  • ena čebula
  • dva stroka česna
  • okoli 0,5 l vode (po potrebi še več)
  • pol žličke soli
  • ščepec čilija
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • ščepec zelenjavne mešanice, popra, bazilike, mlete sladke rdeče paprike
  • malo oljčnega olja
  • nekaj žlic kisle smetane
  • lovorjev list

Postopek priprave zelenjavne mineštre z rebri:

V kozici segrejemo olje, na njem dušimo sesekljano čebulo, nato dodamo nasekljano papriko, česen in korenček. Premešamo in še kratek čas dušimo.

Domaca zelenjavna minestra z rebri

Dodamo okoli 0,5 litra vode in rebra ali kakšen podoben kos mesa, ki ga kuhamo le nekje 10 minut, da ne bo prevladoval okus po rebrih.

Domaca zelenjavna minestra z rebri

Potem dodamo koruzo in fižol, nasekljan ohrovt in začimbe (sol, poper, mleto papriko, baziliko, lovor, po želji tudi čili). Premešamo. Po potrebi dodamo še malo vode.

Dodamo še paradižnikov koncentrat in vse dobro premešamo.

Domaca zelenjavna minestra z rebri

Kuhamo pokrito približno 10 do 15 minut. In zelenjavna mineštra z rebri je gotova. Vanjo lahko dodate kakšno kuhano klobaso ali meso z reber, panceto ipd. Postrežemo jo v globokih krožnikih, kjer jo posujemo z nastrgano mocarelo, dodamo žlico kisle smetane in vse skupaj potresemo s peteršiljem. Dober tek!

Domaca zelenjavna minestra z rebri

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor