Cvetačne ploščice iz pečice
Hitre, enostavne in zdrave cvetačne ploščice iz pečice so ideja za hitro kosilo. Lahko jih jemo samostojno s poljubno omako (npr. tzatziki) ali kot prilogo k mesu v omaki. Pa poglejmo …
Cvetačne ploščice iz pečice – pripomočki:
- plastična posoda
- žlica, vilica in ribežen
- kozica
- peki papir
- pekač
- pečica in štedilnik
Cvetačne ploščice iz pečice – sestavine:
(za 2 – 3 osebe)
- pol glave manjše cvetače
- 3 manjši krompirji
- 50 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- sol, poper, ščepec muškatnega oreščka
Cvetačne ploščice iz pečice – postopek:
Cvetačo in krompir operemo, narežemo na kocke in damo kuhati. Ko voda zavre jo posolimo in kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča.
Pečico prižgemo na 180°C, ventilacijski sistem. Vodo odcedimo, zelenjavo pa damo v posodo. Z vilico jo dobro pretlačimo ter dodamo poper, muškatni orešček, jajce in nariban parmezan. Vse skupaj premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa z žlico oblikujemo okrogle ploščice, debeline pol centimetra. Iz ene mase dobimo 8 – 10 ploščic.
Postavimo v pečico in pečemo 20 – 30 minut, oziroma dokler ne dobi rjavkaste barve. Cvetačne ploščice iz pečice so primerne tudi za otroke, lahko jih tudi vključite v samo pripravo jedi. Dober tek!