Curry s cvetačo in čičeriko
Curry s cvetačo in čičeriko bo všeč zlasti tistim, ki imajo radi rahlo pikantne jedi. Je okusna in hitro pripravljena jed. Odličen curry si lahko pripravite v le pol ure. Pripravite si lahko večjo količino curryja naenkrat, ga razdelite na porcije in shranite v hladilnik oz. zamrznete. Med napornim delovnim tednom ga preprosto pogrejete in že uživate v odličnem kosilu.
Curry s cvetačo in čičeriko – pripomočki:
- 5 manjših skodelic
- kozica s pokrovko
- kuhalnica
- nož
- deska za rezanje
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda za tekočine
- jedilna žlica
- čajna žlička
Curry s cvetačo in čičeriko – sestavine:
(za 4 osebe)
- 2 jedilni žlici olja
- 1 bela čebula
- 3-4 jedilne žlice curryja
- 400 g pelatov (iz konzerve)
- 4 dl zelenjavne jušne osnove
- 500 g cvetače
- 400 g kuhane čičerike
- 200 g zamrznjenega graha
- pest nasekljanega peteršilja
- sol po okusu
- ščep popra
Curry s cvetačo in čičeriko – priprava:
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo, cvetačo operemo in natrgamo na drobne cvetke. Pelate iz konzerve narežemo na manjše koščke.
V kozici segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo, da postekleni.
Dodamo curry in premešamo. Pražimo še 1-2 minuti.
Dodamo paradižnike in zalijemo z zelenavno jušno osnovo. Pokrijemo, zavremo, nato zmanjšamo ogenj, da počasi vre 2 minuti.
Dodamo cvetačo in čičeriko. Kuhamo 5 minut.
Dodamo grah in kuhamo še dodatnih 5 minut oz. dokler zelenjava ni kuhana.
Dodamo nasekljan peteršilj, solimo po okusu in po želji dodamo ščep popra.
Postrežemo s kuhanim basmati rižem.