Čufti brez jajc, moke in drobtin
Print Friendly, PDF & Email

Čufti oziroma mesne kroglice. Običajno jih pripravimo z jajcem in moko ali drobtinami. Tokrat pa vam predstavljamo recept, ki tega ne vsebuje. Kljub temu so kroglice odlične in ne razpadajo.

Pripomočki za čufte brez jajc, moke in drobtin:

  • deska
  • nož
  • skleda
  • ponev
  • srednje velik lonec
  • kuhalnica

Sestavine za čufte brez jajc, moke in drobtin za 2 osebi:

  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 1 manjša in 1 večja čebula
  • olivno olje
  • 0,5 l paradižnikove omake
  • sol, poper, česen v prahu, peteršilj, origano, bazilika

Postopek priprave čuft brez jajc, moke in drobtin:

Eno manjšo čebulo drobno narežemo. V skledo damo mleto meso, narezano čebulo, sol, poper, peteršilj in česen v prahu. Z rokami vse skupaj dobro premešamo.

Roke zmočimo z mrzlo vodo in z njimi oblikujemo kroglice. Čufte naj ne bodo pretirano velike.

V ponvi segrejemo olivno olje. Nanj položimo kroglice in jih na hitro zapečemo z vseh strani, ravno toliko, da dobijo skorjico. Preležimo jih na krožnik.

Sedaj pripravimo paradižnikovo omako. Eno večjo čebulo narežemo na srednje velike koščke. V loncu segrejemo olivno olje, nanj stresemo čebulo in jo malenkost posolimo. Čebulo pražimo, dokler ne postekleni. Prelijemo jo s paradižnikovo omako in pustimo, da zavre. Nato temperaturo nekoliko zmanjšamo, dodamo sol, poper, peteršilj, baziliko in origano. Dobro premešamo. V omako previdno položimo čufte. Omaka mora segati vsaj čez polovico čuftov. Če se nam omaka zdi pregosta jo lahko malenkost razredčimo z vodo. Lonec pokrijemo in čufte kuhamo približno 30 minut. Med tem jih večkrat in previdno obrnemo s kuhalnico.

Tako so naše mesne kroglice pripravljene. Poleg lahko postrežemo pire krompir, riž, testenine ali kaj podobnega.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor