Čevapčiči v slanini
Print Friendly, PDF & Email

Marsikdaj nam ostane kar nekaj čevapčičev od piknika prejšnji dan. Ali pa smo jih za kosilo naredili preveč in jih ne bi radi zavrgli. Brez vsake skrbi jih lahko shranimo v hladilnik in čez dan ali dva naredimo iz njih okusno jed. Prav tako pa lahko tudi sveže pečene čevapčiče naredimo “malo drugače” in postrežemo čevapčiče v slanini.

Pripomočki za čevapčiče v slanini:

  • nož
  • žlica
  • ponev za peko
  • kuhalnica
  • kuhalnik

Sestavine za čevapčiče v slanini:

Za 2 osebi:

  • 400 g čevapčičev
  • 150 g hamburške slanine
  • 2 žlici olja

Postopek za čevapčiče v slanini:

Če hranimo čevapčiče v hladilniku in bi radi iz njih naredili jed, jih najprej damo na sobno temperaturo in počakamo, da se malo ogrejejo. Na tanko jih premažemo z oljem ali mastjo, ker so bili že pečeni in dani v hladilnik in jim to izsuši zgornjo plast. Nato vzamemo rezino slanine in jo na tesno ovijemo okoli čevapčiča.

Če delamo sveže čevapčiče (lahko kupljene, seveda pa lahko maso naredite tudi sami in meso začinite po svojem okusu), jih najprej spečemo, rahlo ohladimo in takoj (brez mazanja z oljem ali mastjo) ovijemo v slanino. Čevapčiče polagamo v ponev tako, da damo na dno del, kjer se slanina zaključi. Zato, da se ta del prvo zapeče in se slanina ne odvija.

Pečemo jih na srednji temperaturi 3 minute na vsaki strani. Nato povišamo temperaturo in še popečemo po minuto na obeh straneh, da se zgornji del slanine lepo hrustjavo zapeče.

Čevapčiče v slanini vzamemo iz ponve in takoj postrežemo, da je zgornji del slanine še lepo hrustljav.

Za prilogo lahko naredimo klasično žar prilogo (čebula, ajvar, paradižnik, paprika, itd.), zelo dobro pa se poda zraven na hitro popražena sezonska zelenjava s krompirjem.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor