Bučne kepice
Print Friendly, PDF & Email

Bučne kepice so zelo okusen, a kljub temu hitro pripravljen obrok ali priloga. Tudi priprava je zelo enostavna, saj sestavine le zmešamo skupaj in jih popečemo na manjši količini olja.

Bučne kepice

Pripomočki za bučne kepice:

  • ribežen

Sestavine za bučne kepice:

Za 2 osebi:

  • 2 manjši bučki
  • 50 g sira (poljubnega)
  • 2 jajci
  • 2 do 3 žlice moke
  • sol
  • poper
  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike
  • 1 ščepec curry začimbe
  • 2 žlici olja

Postopek za bučne kepice:

Pripravimo si bučke, sir, jajci, moko ter začimbe: sol, poper, mleto rdečo papriko in curry.

Bučne kepice

Bučke naribamo na poljubno debelo. Če imamo domače, mlade – lupljenje le teh ni potrebno. V nasprotnem primeru jih pred ribanjem olupimo. Sir prav tako naribamo. Vzamemo lahko poljuben sir po našem okusu. Jaz sem imela mocarelo.

Bučne kepice

Počakamo približno 15 minut, da bučke spustijo malo svoje tekočine, ki jo odlijemo. Prav stiskanje in ožemanje ni potrebno.
Nato jim dodamo vse ostale sestavine: sir, jajce, moko in začimbe.

Bučne kepice

Dobljeno maso dobro premešamo.
Zmes mora biti še delno tekoča, kot kaže spodnja slika.

Bučne kepice

Sedaj segrejemo malo olja in kar z žlico ali manjšo zajemalko polagamo maso v ponev. Najbolje je, če uporabljamo ponev, ki ima prevleko proti prijemanju (non stick).

Bučne kepice

Na vsaki strani jih pečemo po 2 do 3 minute. Toliko, da na površini dobijo lepo zlato – rjavo barvo.

Bučne kepice

Bučne kepice lahko ponudimo kot samostojen obrok s porcijo sezonske solate. Lahko pa so krasna priloga mnogim mesnim jedem kot tudi vegi jedem.

Bučne kepice

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor