Bučkini špageti z omako
Print Friendly, PDF & Email

Danes vam predstavljam špagete, ki se jih lahko po mili volji najeste do sitega in še po “repete” si lahko greste, pa ne boste imeli nič slabe vesti. Zakaj? Zato, ker ti špageti so popolnoma brez moke. Ja, ugotovili ste, gre za bučkine špagete, ki so 100 % zelenjavni in še presni za nameček. Najboljša stvar pri teh špagetih je, da zaradi vizualnega videza in sukanja bučkinih špagetov na vilico, telo pretentamo, da v resnici misli, da je špagete. In seveda, ugriz je all dente. Priprava bučkinih špagetov z omako je silno preprosta, hitra in po vrhu še zabavna.

buckini-spageti-z-omako-5

Bučkini špageti z omako – pripomočki:

  • spiralni rezalnik
  • nož
  • skleda

Bučkini špageti z omako – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 mladi srednje veliki bučki

Omaka:

  • omaka po želji: paradižnikova, bolognese, smetanova, gobova, s tuno …
  • sir parmezan za posip

Bučkini špageti z omako – postopek:

Bučke umijemo in ji odrežemo konce. Če so bučke še mlade, jih ni potrebno lupiti. S pomočjo spiralnega rezalnika ju zrežemo na špagete.

buckini-spageti-z-omako-1Bučkine špagete ne solimo in ne kuhamo. Če se je nabralo kaj soka, ga enostavno odlijemo. Če jih bomo solili, bodo špageti izločili vodo in se bodo sesedli ter ne bodo dajali več videza špagetov.

buckini-spageti-2Omako, ki jo bomo prelili čez špagete, izberete po lastni volji, seveda takšno, ki vam je všeč. Lahko je mesna ali brezmesna, mogoče celo ribja. Jaz sem danes skuhala omako v stilu ratatuj omake in preden sem postregla, sem po vrhu posipala še parmezan sir.

buckini-spageti-z-omako-4Dober tek – brez slabe vesti!

 

 

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor