Bučkine palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Običajno si privoščimo palačinke z marmelado ali skuto in seveda z nutello. Danes pa so na vrsti palačinke za manj sladkosnede, za tiste, ki zagovarjajo zelenjavo – bučkine palačinke.

buckine-palacinke-5Bučkine palačinke – pripomočki:

  • skleda
  • ribež
  • ponev
  • vilica
  • žlica
  • lopatica
  • krožnik

Bučkine palačinke – sestavine:

  • 2 mladi bučki
  • 2 jajci
  • 3 žlice trdega ribanega sira
  • 2 žlici moke
  • listki bazilike
  • čili (po želji, neobvezno)
  • poper
  • muškatni orešček
  • 4 žlice olja

buckine-palacinke-1Bučkine palačinke – postopek:

Bučki operemo pod vodo, jih na ribež naribamo, osolimo in pustimo, da se odtečejo. Med tem v skodeli razžvrkljamo jajci, katerima dodamo moko, trdi sir, nasekljane liste bazilike, čili (neobvezno), poper, sol, malo muškatnega oreščka in na koncu ožete bučke.

buckine-palacinke-2Pazimo, da bučke res temeljito ožamemo, ker v nasprotnem primeru bodo palačinke preveč zdrizaste. Vse sestavine zmešamo skupaj in povežemo.

buckinee-palacinke-3V ponvi segrejemo olje in z žlico polagamo kupčke, katere z žlico oblikujemo v palačinke. Na ne preveliki temperaturi jih spečemo z obeh strani.

buckine-palacinke-4Dober tek!

buckine-palacinke-5

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor