Bučkina omaka za testenine
Print Friendly, PDF & Email

Bučkina omaka za testenine je hitro in enostavno pripravljena. Bučke obožujem, ker se jih lahko pripravi na sto in en način in so vedno okusne. Ste naveličani mesnih omak in bi radi preizkusili malo drugačno omako za testenine? Potem sledite receptu.

Bučkina omaka za testenine

Bučkina omaka za testenine – pripomočki:

  • lonec
  • ribežen
  • skleda
  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhalnica
  • žlica
  • žlička

Bučkina omaka za testenine – sestavine:

Za 3 osebe

  • 2 večji bučki
  • polovico večje čebule
  • žlica olivnega olja ali drugega rastlinskega olja
  • žlica paradižnikove mezge
  • žlička mlete kumine
  • žlička česna v prahu
  • sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • žlica moke ali pšeničnega zdroba

Bučkina omaka za testenine – priprava:

Najprej narežemo čebulo na tanke rezine.

Bučkina omaka 1

Bučki očistimo in naribamo. Lupljenje pri mladih bučkih ni potrebno, saj se olupi lepo skuhajo.

Bučkina omaka 2

Čebulo prepražimo na dobro segretem olju, da porumeni.

Bučkina omaka 3

Dodamo naribani bučki in vse skupaj za minuto prepražimo. Nato zalijemo z vodo, solimo in kuhamo dokler se ne zmehčajo.

Bučkina omaka 4

Nazadnje dodamo paradižnikovo mezgo, kumino, muškatni orešček in česen. Moko zmešamo z malo hladne vode in jo ulijemo v omako, da se zgosti. Če ste se odločili za bolj zdravo varianto in boste dodali zdrob, ga ni potrebno mešati z vodo, ampak ga samo med mešanjem počasi vsujte v omako. Kuhajte še kakšnih 5 minut in omaka je pripravljena.

Bučkina omaka 5

Bučkino omako lahko postrežete s poljubnimi testeninami. Lahko pa jo tudi ponudite skupaj s krompirjem ali rižem.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor