Božanski svinjski zrezki v omaki iz pečice
Ne pretiravam, ti svinjski zrezki v omaki so res božanski! Z njimi je zelo malo dela, vse opravi pečica, naša naloga je le, da jih pojemo. 🙂 Ta recept je res dobra izbira, ko se nimamo časa ukvarjati s pripravo kosila. Pri nas jih zelo pogosto pripravimo. Prepričana sem, da bodo tudi vam zelo všeč!
Pripomočki za svinjske zrezke v omaki iz pečice:
- električna pečica
- manjši pekač (lahko je nizek ali globok)
- kuhinjski nož
- posodica ali krožnik
- vilica
Sestavine za svinjske zrezke v omaki iz pečice:
- 2 svinjska zrezka
- nekaj žlic (sončničnega) olja
- ščepec soli, popra in mešanice za začimbe
- pol žličke mlete sladke rdeče paprike
- 1 dl vode
- pol jušne žlice gladke bele pšenične moke
- pol žličke paradižnikovega koncentrata
- 1 strok česna
Svinjski zrezki v omaki iz pečice – postopek priprave:
Svinjska zrezka (oz. zrezke, če jih pripravljamo več) operemo in posušimo. Priporočljivo je, da jih ob straneh nekajkrat zarežemo, da se ne bi krčili, ni pa nujno.Zrezka posolimo, popopramo in namastimo. Položimo ju v naoljen pekač. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Po želji lahko k zrezkom dodamo še narezan krompir, ki se bo pekel skupaj z njimi. Pekač z zrezkoma položimo v pečico in pečemo 30 minut.
Medtem v posodici zmešamo moko, vodo, mleto sladko rdečo papriko, mešanico začimb, strt (ali sesekljan) česen in paradižnikov koncentrat. Vse lepo zmešamo, da ne bo grudičasto. Po potrebi dodamo še malo vode.
Zrezka vzamemo iz pečice, obrnemo na drugo stran in zalijemo s pripravljeno mešanico. Nato ju vrnemo nazaj in pustimo peči še 10 do 15 minut, dokler nista videti tako kot na spodnji sliki.
Kot sem že omenila, lahko poleg zrezkov spečemo še krompir ali pa jih postrežemo s pire krompirjem, kot sem tokrat naredila. Posujemo jih s peteršiljem in božanski svinjski zrezki v omaki iz pečice so pripravljeni. Otročje lahko, kajne? 🙂
Dober tek!