Ajdova kaša z zelenjavo in začimbami
Ajdovo kašo lahko uživamo v številnih oblikah, kuhano ali pečeno, sama si rada pripravim kar kuhano z zelenjavo. Priprava je hitra in enostavna, obrok pa izredno hranilen!
Ajdova kaša z zelenjavo in začimbami – pripomočki:
- ponev
- kuhalnica
- posoda
Ajdova kaša z zelenjavo in začimbami – sestavine:
- 100 g ajdove kaše
- paprika
- bučka
- manjša čebula
- kurkuma, rdeča paprika, čili
- kokosovo olje
- parmezan
- avokado
- sol, poper
- domača vegeta
Ajdova kaša z zelenjavo in začimbami – priprava:
V slani vodi kuhamo ajdovo kašo 15 minut, oziroma po navodilih proizvajalca. Medtem narežemo vso zelenjavo na približno enake koščke.
Zelenjavo popečemo na kokosovem olju.
Ko je zelenjava pečena, dolijemo slab deciliter vode, okus obogatimo z domačo vegeto, popramo, po želji še dosolimo, dodamo kurkumo, rdečo papriko in čili. Na koncu primešamo še kuhano ajdovo kašo. Postrežemo z zrelim avokadom in parmezanom.
Naj vam tekne!