Kako se znebiti mušic?
Print Friendly, PDF & Email

Ali tudi vas jezijo mušice, ki obletavajo sadje na mizi ali kozarec vinčka, ki si ga privoščite po kosilu? Le od kod se jih toliko vzame, in to v trenutku?! Že res, da lahko imamo sadje v hladilniku, ampak posoda s sadjem na mizi pričara domačnost, mar ne? Pa še spomni nas, da ne pozabimo na vitamine. Poglejmo, kako se na preprost način znebiti mušic.

Nasvet-kako-se-znebiti-music

Pripomočki – Kako se znebiti mušic?

  • steklen kozarček, steklenica ali vaza
  • žlička

Sestavine – Kako se znebiti mušic?Nasvet-kako-se-znebiti-music-1

Količine za 2 dl kozarec:

  • 1 dl vode
  • 0,5 dl jabolčnega kisa
  • 3 žličke kristalnega sladkorja
  • 1 žlička detergenta za pomivanje posode

 

Postopek – Kako se znebiti mušic?

Kozarec, manjšo steklenico ali vazo napolnimo z 1 dl vode ter dodamo 0,5 dl jabolčnega kisa. Najboljši je domač jabolčni kis.

Nasvet-kako-se-znebiti-music-2

Dodamo 3 žličke kristalnega sladkorja ter 1 žličko detergenta za pomivanje posode. Dobro premešamo. Ko se sladkor stopi in sestavine povežejo, je čarobni napitek (žal ne ravno prijazen mušicam) pripravljen!Nasvet-kako-se-znebiti-music-4

Pripravljeno mešanico, s pomočjo katere se bomo znebili mušic, postavimo na okensko polico ali na mizo poleg posode s sadjem. Sladek in hkrati kiselkast vonj bo prav kmalu privabil mušice, in sadje na mizi bo ostalo nedotaknjeno. In brez skrbi, tudi če imate dober nos, vonja v prostoru sami ne boste zaznali.

 

 

Nasvet-kako-se-znebiti-music-7

Prej kot si lahko mislite bodo prve mušice zapustile sadje in se odpravile proti napitku.

Nasvet-kako-se-znebiti-music-8

Nasvet-kako-se-znebiti-music-10

Napitek privabi tudi ostale manjše insekte.

 

Nasvet-kako-se-znebiti-music-9

Namig
Kozarec ali stekleničko lahko pobarvamo z barvami za steklo ali jo okrasimo kako drugače, da bo videti kot namizna dekoracija.

Poglejte tudi, kako se znebiti neprijetnega vonja v hladilniku?

Ocena:
Skupaj: 40 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor