Uroš Perić – Ribji rillette
Print Friendly, PDF & Email

Izjemen glasbenik, pianist, vokalist in skladatelj Uroš Perić, ki je v tujini znan pod imenom Perry, razvaja svoje oboževalce tako doma kot po svetu. Njegovi najljubši glasbeni zvrsti sta jazz in blues, igra pa tudi rock’n’roll, country in soul. Kritiki so mu nadeli vzdevek belec z glasom črnskega jazz pevca.

Ujeli smo ga tik pred odhodom na koncert v Francijo in z veseljem si je vzel čas za nas. Med klepetom je povedal, da se zelo dobro znajde v kuhinji in da je poleg glasbe njegova velika strast prav kulinarično ustvarjanje. Uroš nam je zaupal slasten recept za ribji rillette, ki ga je v Slovenijo prinesel iz Francije in ga malce predelal po svoje. Gre za okusno predjed, ki spominja na ribji namaz ali pašteto. Namažemo ga na popečen kruhek in postrežemo kot hladno predjed.

Fotografija: Gregor Katič

Za ribji rillette po receptu Uroša Perića potrebujete:

  • 1 pečeno ribo (brancin, skuša, lahko tudi losos)
  • ščepec soli
  • večji ščepec mletega popra
  • ščepec česna v prahu
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlička olivnega olja

Potrebovali boste še:

  • skodelico
  • vilico
  • žlico
  • žličko
  • nož
  • desko za rezanje

Uroš Perić ribji rillette pripravi takole:

Pečeno ribo odkoščičimo z rokami, damo v skodelico in pregnetemo z vilico.

Na drobno nasekljamo 2 stroka česna in ju dodamo v skodelico.

Dodamo še ščepec česna v prahu, ščepec soli in večji ščepec mletega popra.

Nato dodamo še 1 žlico majoneze in 1 žlico kisle smetane.

Da bo ribji rillette lepo povezan, mu dodamo še 1 žličko olivnega olja.

Vse skupaj dobro premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine lepo povežejo med seboj. Ribji rillette običajno namažemo na popečen kruhek in ga jemo kot hladno predjed. Lahko pa ga postrežemo s testeninami, vendar kot hladen dodatek, saj ga ne smemo pregrevati.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor