Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem
Print Friendly, PDF & Email

Za večerjo večkrat skuham mlečni gres. In, ker nikoli ne vem koliko ga bomo pojedli, ga običajno skuham preveč. Čez noč ga tako shranim v hladilnik, zjutraj pa me pričaka le gosta zmes, ki je nihče več ne mara. V sezoni sadja pa sem našla rešitev, kako porabiti ostanke mlečnega gresa in nastal je krasen smuti, ki je lahko krepčilen zajtrk ali osvežilna malica. V vročih dneh, je lahko takšen smuti tudi sladica ali pa okusen obrok za malčke.

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – pripomočki:

  • žlica
  • blender
  • skledica

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – sestavine:

za 1 osebo

  • 2 zvrhani žlici mlečnega gresa
  • 20 malin
  • 20 borovnic
  • 20 ribezovih jagod

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – postopek:

Sadju odstranimo peclje, listke in morebitne nepravilnosti, ter ga naložimo v posodo blenderja.

Količina sadja je okvirna. Po želji lahko dodamo tudi drugo sadje ali pa prilagodimo količino.

V blender dodamo še dve zvrhani žlici ohlajenega mlečnega gresa.

Sama ga pripravim tako, da preprosto v mleku zakuham pšenični zdrob. Včasih dodam mleku tudi malo cimeta. Sama mlečnega gresa ne sladkam.

Mlečni gres in jagodičevje zmeljemo do gladkega. Preložimo v skledico in ponudimo. Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem je najboljši dobro ohlajen.

Brbončice vam bodo hvaležne.

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor