Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem
Za večerjo večkrat skuham mlečni gres. In, ker nikoli ne vem koliko ga bomo pojedli, ga običajno skuham preveč. Čez noč ga tako shranim v hladilnik, zjutraj pa me pričaka le gosta zmes, ki je nihče več ne mara. V sezoni sadja pa sem našla rešitev, kako porabiti ostanke mlečnega gresa in nastal je krasen smuti, ki je lahko krepčilen zajtrk ali osvežilna malica. V vročih dneh, je lahko takšen smuti tudi sladica ali pa okusen obrok za malčke.
Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – pripomočki:
- žlica
- blender
- skledica
Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – sestavine:
za 1 osebo
- 2 zvrhani žlici mlečnega gresa
- 20 malin
- 20 borovnic
- 20 ribezovih jagod
Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – postopek:
Sadju odstranimo peclje, listke in morebitne nepravilnosti, ter ga naložimo v posodo blenderja.
Količina sadja je okvirna. Po želji lahko dodamo tudi drugo sadje ali pa prilagodimo količino.
V blender dodamo še dve zvrhani žlici ohlajenega mlečnega gresa.
Sama ga pripravim tako, da preprosto v mleku zakuham pšenični zdrob. Včasih dodam mleku tudi malo cimeta. Sama mlečnega gresa ne sladkam.
Mlečni gres in jagodičevje zmeljemo do gladkega. Preložimo v skledico in ponudimo. Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem je najboljši dobro ohlajen.
Brbončice vam bodo hvaležne.