Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem
Print Friendly, PDF & Email

Za večerjo večkrat skuham mlečni gres. In, ker nikoli ne vem koliko ga bomo pojedli, ga običajno skuham preveč. Čez noč ga tako shranim v hladilnik, zjutraj pa me pričaka le gosta zmes, ki je nihče več ne mara. V sezoni sadja pa sem našla rešitev, kako porabiti ostanke mlečnega gresa in nastal je krasen smuti, ki je lahko krepčilen zajtrk ali osvežilna malica. V vročih dneh, je lahko takšen smuti tudi sladica ali pa okusen obrok za malčke.

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – pripomočki:

  • žlica
  • blender
  • skledica

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – sestavine:

za 1 osebo

  • 2 zvrhani žlici mlečnega gresa
  • 20 malin
  • 20 borovnic
  • 20 ribezovih jagod

Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem – postopek:

Sadju odstranimo peclje, listke in morebitne nepravilnosti, ter ga naložimo v posodo blenderja.

Količina sadja je okvirna. Po želji lahko dodamo tudi drugo sadje ali pa prilagodimo količino.

V blender dodamo še dve zvrhani žlici ohlajenega mlečnega gresa.

Sama ga pripravim tako, da preprosto v mleku zakuham pšenični zdrob. Včasih dodam mleku tudi malo cimeta. Sama mlečnega gresa ne sladkam.

Mlečni gres in jagodičevje zmeljemo do gladkega. Preložimo v skledico in ponudimo. Smuti z mlečnim gresom in jagodičevjem je najboljši dobro ohlajen.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor