Bananini mafini z arašidovim maslom
Print Friendly, PDF & Email

Bananini mafini z arašidovim maslom so okusni in nasitni in so lahko sladica po kosilu, malica ali pa kar zajtrk. Ne vsebujejo moke in dodanega sladkorja.

Pripravljeni so tako zelo enostavno, da je moja, dve leti stara hčerka, kar glavna kuharica, ko gre za pripravo teh mafinov, jaz ji pomagam le odmeriti sestavine, ki jih ona nato dobro premeša z vilicami in bananini mafini z arašidovim maslom so že nared za skok v pečico.
Banana, jajce, ovseni kosmiči, arašidovo maslo in nekaj borovnic pa so glavne sestavine teh okusnim mafinov, katerim okus zaokrožita tudi vanilja v prahu (lahko tudi vaniljev ekstrakt ali semena izdolbena iz stroka vanilje) ter cimet.

Bananini mafini z arašidovim maslom

Pripomočki za bananine mafine z arašidovim maslom

  • pekač za mafine s papirnatimi modelčki

Sestavine za bananine mafine z arašidovim maslom

Za 7 – 8 mafinov:

  • 1 banana (naj bo že malo bolj zrela))
  • 1 jajce (M ali L)
  • ščep vanilje v prahu (ali 1 žlica vaniljevega ekstrakta)
  • ščep mletega cimeta
  • 2 zvrhani žlici arašidovega masla (s koščki ali brez) – cca. 80-85 g
  • 90 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice borovnic
Opomba
Banana, ki sem jo tokrat uporabila, je bila nekoliko večja, tehtala je 180 g, če imate manjšo banano, lahko brez skrbi uporabite kar 2 (običajno ena tehta okoli 110 -120 g).

Priprava bananinih mafinov z arašidovim maslom

Pečico vklopimo in nastavimo na 160 °C (ventilacija).

Banano olupimo in jo nalomimo na koščke. Bolj zrela kot je banana, bolj sladki bodo mafini. Z vilicami banano dobro pretlačimo. Dodamo jajce in premešamo. Dodamo še vaniljo v prahu in mleti cimet, ki ju prav tako vmešamo.

Bananini mafini z arašidovim maslom

Dodamo še dve zvrhani žlici arašidovega masla in dobro premešamo, da se sestavine združijo. Primešamo še nekaj borovnic, ki so lahko sveže ali pa zamrznjene. Za konec primešamo še ovsene kosmiče.

Bananini mafini z arašidovim maslom

Ko dobimo enotno maso, jo s pomočjo žlice nadevamo v papirnate modelčke za mafine, ki smo jih položili v pekač.

Bananine mafine z arašidovim maslom pečemo 15 minut. Ko so pečeni, jih lahko pustimo v pekaču, da se ohladijo, ali pa jih že takoj preložimo na krožnik. Pečeni so mehki, morda delujejo, kot da niso pečeni, a verjemite, so.

Bananini mafini z arašidovim maslom

Naj vam teknejo!

Ker so nasitni, se super obnesejo kot prigrizek na izletu.

Bananini mafini z arašidovim maslom

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor