Bananin kruh za najmlajše
Print Friendly, PDF & Email

Ko otroške male rokice začnejo raziskovati hrano je najbolje, da jih pustimo, da si kakšno jed sami izberejo iz krožnika in okušajo. Ker je pa najbolje, da majhni otroci zaužijejo čim manj sladkorja, vam predstavljam bananin kruh za najmlajše, ki je popolnoma brez tega. Tako ga lahko ponudite za zajtrk ali malico brez slabe vesti.

Bananin kruh za najmlajše – pripomočki:

  • dve manjši posodi
  • manjša kozička
  • krožnik
  • žlica in vilica
  • podolgovat pekač 10 x 20 cm
  • peki papir
  • pečica

Bananin kruh za najmlajše – sestavine:

  • 100 g masla
  • 2 jajci
  • 1 večja banana
  • ščep cimeta
  • 200 g pirine polnozrnate moke
  • 5 g vinskega kamna
  • pest borovnic ali drugega jagodičevja

Bananin kruh za najmlajše – postopek:

Pečico prižgemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Banano olupimo in pretlažimo z vilico. Dodamo še ščep cimeta in premešamo.

Maslo razstopimo v kozički. V eni posodi razžvrkljamo jajci, dodamo banano in stopljeno maslo ter dobro premešamo.

V drugi posodi zmešamo moko in vinski kamen ter dodamo še malo cimeta.

Sedaj mokre sestavine združimo s suhimi sestavinami, da dobimo homogeno maso, ki je malenkost gostejša. Dodamo še pest borovnic, ki ga vmešamo v maso, nekaj borovnic pa lahko posujemo še po vrhu. Masa ne bo zasedla celoten pekač, zato ga pričnite nalagati ob enem robu in z žlico razporejajte nekje do polovice pekača. Naj bo debeline približno 4 – 5 cm. Postavite v pečico in pecite 45 minut.

Ko je bananin kruh za najmlajše pečen ga vzemite iz pečice in počakajte da se malenkost ohladi. Nato ga vzamite iz pekača in ohladite na deski ali rešetkah. V kolikor vaši malčki bananinega kruha ne uspejo pojesti, ga lahko razrežete in po rezinah zamrznete, ter ponudite kakšen drugi dan, tako, da ga pogrejete v pečici za nekaj minut. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor