Baby bananini piškoti
Baby bananini piškoti navdušujejo mlado in staro. Prvič sem jih poskusila pri prijateljici, ki jih je pripravila svoji hčerkici Sari, ki jih je veselo tlačila v usta, medtem ko se je že postavljala na nogice. Zato tem piškotom rada rečem tudi Sarini piškoti, saj me vedno spomnijo nanjo. Recept lahko malce prilagajamo svojemu okusu in dodamo še kakšno sestavino.
Z užitkom jih bodo pojedli tudi najmlajši in dojenčki, še posebej primerni pa so za tiste dojenčke pri katerih gosto hrano uvajamo po BLW metodi.
Baby bananini piškoti – pripomočki:
- peki papir
Baby bananini piškoti – sestavine
Količine sestavin so prilagojene 2 srednje velikima bananama. Po potrebi in okusu lahko dodate kakšno žlico več ali manj ovsenih kosmičev oziroma kokosove moke. Odvisno je tudi od vrste ovsenih kosmičev (grobo, drobno mleti).
- 2 bolj zreli banani
- 10-12 žlic ovsenih kosmičev
- 4-5 žlic kokosove moke
- ščepec mletega cimeta (po želji)
Baby bananini piškoti – postopek
Za pripravo baby bananinih piškotov izberemo čimbolj zrele banane, saj vsebujejo več naravnega sladkorja in tudi lažje jih spasiramo z vilico. Dve banani olupimo in pretlačimo z vilico. Če bi uporabili blender, bi dobili prefino strukturo, zato se tega lotimo kar z roko in vilico. Po želji dodamo ščepec cimeta.
Dodamo 5 žlic kokosove moke in 10 žlic ovsenih kosmičev.
Vse skupaj dobro premešamo. Če je masa premokra, dodamo še malo ovsenih kosmičev ali kokosove moke.
Pekač obložimo s peki papirjem in z rokami oblikujemo manjše kroglice oziroma hlebčke in jih zlagamo na pekač. Baby bananine piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 170° C in sicer približno 17 minut oz. tako dolgo, da se rob piškotov rahlo obarva rjavo.
Ko jih zaužijemo, uživamo v polnem okusu banane.
Prijetno zdravo sladkanje z baby piškoti!