Zdrave bananine palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Zdrav in hitro pripravljen obrok, je dandanes še kako iskan v kuhinji. Bananine palačinke ponujajo oboje. Pripravimo jih lahko kot zajtrk, glavno jed ali sladico, vsekakor pa so prava ideja za tople poletne dni, ko se želimo zdravo posladkati.

zdrave-bananine-palacinke

Bananine palačinke – pripomočki:

  • nožek
  • ponev
  • lopatica za obračanje
  • vilica
  • metlica za stepanje
  • zajemalka
  • srednje velika posoda
  • skodelica
  • krožnik

 Bananine palačinke – sestavine:   

  • banane
  • jajca
  • kokosovo maslo
  • cimet (po želji)

Količino sestavin razdelimo glede na število oseb. Vedno se držimo razmerja 1:1 = 1, se pravi 3 banane : 3 jajca = 3 osebe.

zdrave-bananine-palacinke-1

Bananine palačinke – postopek:

V skodelico »ubijemo« jajca in jih dobro stepemo z metlico za stepanje.

zdrave-bananine-palacinke-2

Banane olupimo in jih narežemo na manjše kolobarje.

zdrave-bananine-palacinke-3

Stresemo jih v posodo in jih dobro  pretlačimo z vilico, nato jajca polijemo čez in dobro premešamo. Po želji v maso dodamo še cimet. Sladkorja ne dodajamo, saj so banane same po sebi že dovolj sladke.

zdrave-bananine-palacinke-4

Ponev postavimo na zmeren ogenj in dodamo malo kokosovega masla. Počakamo da se raztopi in ga enakomerno razporedimo po celi ponvi. Z zajemalko zajamemo maso (pazimo, da je ne zajamemo preveč) in jo prelijemo po sredini ponve. Naredimo manjšo, debelejšo palačinko (stil ameriških), saj  jo bomo tako lažje obrnili. Pri pečenju smo pozorni, da nimamo prevelike temperature pečenja, saj se bodo bananine palačinke tako preveč zapekle.

zdrave-bananine-palacinke-7

Z lopatico jo obrnemo  šele takrat, ko celotna zgornja stran spremeni barvo (posvetli). Popečemo še po drugi strani. Ko je pečena jo odložimo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.

zdrave-bananine-palacinke-8

Serviramo tople.

Nasvet
Bananine palačinke se odlično podajo h kislim marmeladam, kot so borovničeva in višnjeva. Za tehniko obračanja bo potrebno kar nekaj vaje, zato vam v primeru, da se palačinke preveč drobijo priporočam, da iz mase naredite šmoren.

Dober tek!

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor