Vegeterijanski krožnik z domačega vrta
Krompirček, mlada čebulica, šparglji in bučka v kombinaciji z jajčkom na oko so sestavine odličnega kosila. Najboljše pa je dejstvo, da lahko skoraj vse sestavine najdete kar doma na vrtu. Brbončice vam bodo zagotovo hvaležne 🙂
Vegetarijanski krožnik z domačega vrta – pripomočki
- Rezalna deska
- Nož
- 2 ponvi s pokrovom
- Lopatka
- Stiskalec česna
- Lupilec
Vegeterijanski krožnik z domačega vrta – sestavine (za 3 osebe)
- 6 srednje velikih krompirjev
- Snop špargljev
- 1 bučka
- Večji strok česna
- 1 mlada čebula
- Malo peteršilja
- 3 jajca
- 2-3 ščepi soli
- Ščep popra
- Olje (za bolj zdrav obrok, lahko uporabite kokosovo maslo)
Vegetarijanski krožnik z domačega vrta – postopek
Najprej vso zelenjavo operemo. Krompir olupimo, špargljem pa odstranimo lesnate dele s pomočjo lupilca in jih narežemo na koščke dolžine 1,5 cm. Stisnemo česen in preostalo zelenjavo narežemo kot je prikazano na zgornji sliki (peteršilj na drobno nasekljamo, krompir in bučko prerežemo na pol in ju na tanko narežemo, prav tako tudi mlado čebulo).
V ponev nalijemo malo olja in najprej prepražimo čebulo in česen.
Ko sta zlato-rjave barve stresemo zraven narezan krompir. Ponev je v začetku dobro pokriti s pokrovom, ki ga nato odstranimo in povečamo ogenj, da se krompirček zapeče.
Dodamo bučko in šparglje ter vse skupaj posolimo z 2 ščepoma soli.
Dobro premešamo, dodamo peteršilj in pražimo vse skupaj še dodatnih 5-10 minut, da se šparglji in bučka malo zmehčajo ter nato ponev odstavimo z ognja.
Medtem v drugi ponvi pripravimo jajca na oko, katera prav tako dobro posolimo in popopramo. Rumenjak je dobro če je tekoč, saj da odličen okus krompirju.
Na krožnik najprej nadevamo zelenjavo in čeznjo položimo jajce. Okrasimo s preostankom mlade čebulice in se prepustimo razvajanju.
Nasvet : Jedi lahko dodamo tudi koruzo, fižol, grah pa tudi tuno 🙂
Dober tek!